*Nettavisen* Sport.

Historisk av Sverige

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Klare for sin første EM-finale noensinne. Kan møte Norge.

18.12.10 16:58

ROMANIA - SVERIGE 23-25:

HERNING (Nettavisen): Før EM ble det snakket varmt om Norge, Russland og Romania. De fleste var enige om at det var disse tre nasjonene som var favoritter til å stikke av med gull i mesterskapet.

Danmark og Spania ble nevnt som outsidere, mens ingen hadde særlig tro på et svensk lag i medvind.

De blågule har imidlertid imponert stort under mesterskapet, og de norske håndballjentene fikk blant annet kjenne svenskens kvalitet på tett hold, da de ble slått 24-19 av svenskene i mellomrunden.

Seieren over Norge var et viktig skritt på veien mot semifinalen for Sverige, der ventet Romania i Herning lørdag. Og i et jevnt og spennende oppgjør ble det på ny svensk jubel under årets EM.

Laget viste seg hakket hvassere enn rumenerne og dro i land en 25-23-seier og er klare for finale.

God svensk start
Første omgang ble en jevnspilt og forholdsvis målfattig affære, noe preget av stundens alvor.

Svenskene åpnet best og gikk opp i en 4-1-ledelse etter snaue fire og et halvt minutt, men Romania kjempet seg raskt tilbake, og på stillingen 7-7 etter halvspilt omgang var lagene på igjen like langt.

Rumenerne karret nå til seg et lite overtak, men de blågule svarte fort, og inn mot pause fulgte lagene hverandre som skygger. Da pausesignalet lød var Sverige et lite hakk foran med 14-13.

Mens EM har blitt preget av glisne tribuner under kampene på Lillehammer, var stemningen i Herning lørdag upåklagelig. Selv om de fleste nok hadde møtt opp for å overvære storkampen mellom Norge og Danmark, var det likevel bra med trøkk også under den første semifinalen.

For Sverige var det Isabelle Gulldén og Sabina Jacobsen som fant nettmaskene ved flest anledninger før pause, med tre mål hver. For Romania scoret både Christina Neagu og Ionela Stanca fem hver.

Avgjørende straffer
Den andre omgangen utartet seg på mange måter som den første. Sverige kom best i gang, mens rumenerne etter hvert slo tilbake. Lagene fulgte hverandre tett, og det så ut til å gå mot et drama.

Men i løpet av kampens fem siste minutter viste svenskene at de har evnen til å holde hodet kaldt i avgjørende situasjoner. Linnea Torstenson viste blant annet stor ro da hun satte to viktige straffekast i mål mot slutten. Samtidig som svenskenes keeper Cecilia Grubbström stengte buret i andre enden.

Og da den samme Torstenson banket inn 25-23 til de blågule et minutt før slutt virket det meste klart. Da rumenerne i tillegg i klarte å omsette sin sjanse i etterkant, kunne Sverige juble for finale.

Om det blir Sverige mot Norge eller Sverige mot Danmark i finalen gjenstår å se.

Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.