Gå til sidens hovedinnhold

Historisk Birmingham-start

Birmingham har gjort sin beste start noensinne i det engelske seriesystemet. Manager Steve Bruce (bildet) maner likevel til nøkternhet, og ser mer på bunnen enn toppen av tabellen.

BIRMINGHAM – PORTSMOUTH 2-0: Aldri før har Birmingham startet en sesong med seks kamper uten tap – nærmest var de i 1948, da de startet serien med fem kamper uten tap – men den 27. september 2003 vil med sikkerhet ta klubben inn i historiebøkene på St Andrews. 2-0-seieren over Portsmouth betydde at hjemmelaget nå har spilt seks kamper i Premier League uten tap, og scoringene til Stephen Clemence og Stan Lazaridis førte klubben opp til en sensasjonell fjerdeplass på tabellen!

- Det er fantastisk å være her oppe, innrømmer manager Steve Bruce – men vi må være realistiske. Vi er fortsatt blant de 12 – 13 lagene som kan havne i nedrykksstriden, innrømmet den tidligere Manchester United-stopperen på pressekonferansen etter seieren.

Full kontroll

Portsmouth har slitt på bortebane denne sesongen, og ingen ting tydet heller på at det skulle bli seier i det tøffe borteoppgjøret mot Birmingham. Hjemmelaget fikk tidlig kontroll i en heller sjansefattig kamp, og det var ikke mer enn rett og rimelig da keepersønnen Stephen Clemence kranglet ballen i mål midtveis i førsteomgangen.

Både Mikael Forssell og Christophe Dugarry – et av Premier Leagues mest spennende spisspar – var nære ved å øke ledelsen i førsteomgangen, mens bortelaget hadde lite å by på. Riktignok fikk Yakubu Ayegbini tvilsomt annulert sin scoring like før pause, men det var først da Stan Lazaridis doblet ledelsen på et glimrende løp rett etter pause at Portsmouth bød på skikkelig motstand.

Harry Redknapp kastet inn Jason Roberts på topp og avsluttet kampen med tre spisser, og tvang frem det beste i keeper Maik Taylor med Alexei Smertins langskudd, mens evigunge Teddy Sheringham hadde en kanon i treverket, uten å lykkes.

- Vi forsvrte oss dårlig og var ikke kvasse nok foran målet, oppsumemrte Harry Redknapp kampen. Da er det også vanskelig å vinne¿

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg