*Nettavisen* Sport.

Historisk Bjørgen tangerte rekord

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

42 verdenscupseirer og tiende strake for uslåelige Marit Bjørgen.

18.12.10 18:34

Marit Bjørgen tok sin tiende triumf på rad i La Clusaz, og tangerte samtidig Bente Skari som mestvinnende kvinnelige norske langrennsløper i verdenscupen. Etter lørdagens renn har 30-åringen vunnet i verdenscupen hele 42 ganger.

Med det mangler hun bare fire på å tangere skikongen Bjørn Dæhlie. Bjørgen følgende å si om sin nye rekorden da hun snakket med NRK:

- Det er utrolig moro. Det var et kjempebra løp, men tøft. Selv om vi hadde en bra luke, så var det kamp mellom oss tre. Utrolig moro at Kristin også var med der.

Feltet sprakk tidlig
Bjørgen gikk hardt ut fra start på lørdagens 15 kilometer fellesstart i fristil. Rognes-jenta holdt høy fart i front, og allerede etter få kilometere sprakk feltet opp. Sterke fristilsløpere som svenske Charlotte Kalla og Arianna Follis fra Italia måtte slippe taket.

Bjørgen, polske Justyna Kowalczyk og Kristin Størmer Steira dannet en tettrio som etter hvert en solid luke til de øvrige løperne. De tre tok også med seg verdenscuppoengene som ble delt ut på de innlagte spurtene. Kowalczyk var først, Bjørgen nummer to og Steira tredje løper på begge spurtene. Det ga dem henholdsvis 30, 20 og 10 ekstra poeng.

- Kowalczyk spurtet om de første poengene, og da fikk vi en luke. Da var det ingen vits å bremse opp noe, da gikk vi jevnt og fikk bra avstand, sa Bjørgen til NRK.

Mislykket rykk
Steira, som har slitt tungt med en skade i lang tid, gikk fram i tet i den nest siste bakken og smalt til i forsøk på å riste av seg de to langt mer spurtsterke konkurrentene. Det gikk imidlertid ikke, og i den siste bakken var det i stedet Kowalczyk og Bjørgen som fikk en luke.

På oppløpet var Bjørgen igjen suveren og gikk inn til rekordseieren med god klaring til Kowalczyk.

Kristin Størmer Steira måtte nøye seg med tredjeplassen, drøye ti sekunder etter Bjørgen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn som nummer åtte. Marthe Kristoffersen og Vibeke Skofterud endte på henholdsvis 10.- og 11.-plass. Alle tre var rundt 1.50 minutter bak vinneren.

Therese Johaug ble 13. beste løper i mål, 2.24 bak.

Se offisielle resultater her

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.