Historisk Champions League-drama da Spurs slo ut City

Tottenham Hotspur er klare for semifinalen i Champions League etter å ha slått ut  Manchester City i en vanvittig fotballkamp.

18.04.19 00:20

MANCHESTER CITY - TOTTENHAM HOTSPUR 4-3 (4-4):

City vant onsdagens returoppgjør i kvartfinalen i Champions League 4-3, men med 4-4 sammenlagt er det Spurs som går videre til semifinalen mot Ajax som følge av bortemålsregelen.

Fernando Llorente ble den store helten for Tottenham etter å ha kriget inn gjestenes 3-4-redusering med cirka 20 minutter igjen å spille.

City trodde imidlertid at de hadde gått videre da Raheem Sterling scoret på overtid, men etter å ha tatt i bruk videodømming (VAR), annulerte dommeren scoringen som følge av offside.

Det er spesielt Christian Eriksen lettet over, ettersom det var han som rotet det til da hjemmelaget spilte seg til det annullerte målet.

- Jeg må være en av de heldigste personene på denne planeten i kveld. Jeg trodde det var over, men det var en morsom kamp, sier Eriksen til BT Sport.

City-manager Pep Guardiola var svært skuffet som følge av nederlaget, men innrømmer at dommeren gjorde rett i annullere Sterling scoring på overtid.

- Det var offside, sier Guardiola til BT Sport.

Uenighet om Tottenhams avgjørende scoring

Det var imidlertid ikke bare på Sterlings scoring at dommeren tok i bruk VAR. Også på den avgjørende scoringen til Llorente benyttet kamplederen seg av videodømming før målet ble godkjent som følge av mistanke om hands på spanjolen.

Etter å ha sett scoringen gjentatte ganger i reprise godkjente imidlertid dommeren målet og virket trygg på avgjørelsen, men det forstod ikke tidligere storscorer Alan Shearer som kommenterte kampen for BBC.

- Jeg er overrasket over den avgjørelsen. Ballen traff definitivt armen hans først og så hoften hans. Jeg trodde ikke at det målet ville bli godkjent, kommenterte Shearer for BBC.

Guardiola antyder også at han er usikker på om dommeren gjorde rett.

- Jeg støtter bruken av VAR, men fra en vinkel så kanskje Llorentes mål hans, men fra dommerens vinkel så er det ikke det, sier Gurdiola.

Brede Hangeland, ekspert for TV 2, tror i likhet med Shearer at ballen var nær armen til Tottenham-spissen, men er tydelig på at han ikke mener det var hands.

Det skriver også tidligere Tippeliga-dommer Svein-Erik Edvartsen på Twitter.

Pochettino: - Helt utrolig

Dermed er de enige med dommeren som godkjente scoringen som sendte Tottenham videre til semfinalen i et oppgjør som vil gå inn i historiebøkene som et av tidenes mest dramatiske i Champions League.

- Steven Spielberg kunne ikke regisert det bedre, kommenterte TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Da hadde han blant annet sett både de fire og fem raskeste målene som er scoret i en Champions League-kamp.

Heung-min Son scoret to av de fire målene før elleve minutter var spilt og var en meget fornøyd mann etter kampen.

- Jeg har sett noe lignende. Det var både sinssykt og tøft, men vi er stolt av våre lagkamerater. Vi kjempet sammen i 90 minutter og viste en utrolig karakter, sier Son til BT Sport etter kampen.

Stolt var også Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

- Det var helt utrolig - måten kampen ble avsluttet på. Jeg er så glad og stolt. Mine spillere er heltene. Jeg er så glad for dem og for fansen, sier Pochettino til BT Sport.

STOLT: Mauricio Pochettino jubler foran fansen etter å ha gått videre i Champions League. Foto: Andrew Yates (Reuters)

Champions League-rekord

Om hverken Guardiola eller Pochettino hadde grunn til å være stolt av eget forsvarsspill etter de 11 første minuttene er derimot en annen sak.

Publikum hadde nemlig knapt satt seg før de ble vitne til Champions League-historie på Etihad onsdag kveld. Aldri før har fire og fem mål blitt scoret raskere i et Champions League-oppgjør.

- Hva er det som skjer, undret TV 2-kommentator Kasper Wikestad, og det var det nok flere som gjorde.

Det tok nemlig ikke mer enn 11 minutter før det stod 2-2 mellom de to lagene.

Tottenham hadde skaffet seg et godt utgangspunkt med 1-0 i det første kvartfinaleoppgjøret i Nord-London, men etter kun tre minutter på Etihad sendte Raheem Sterling Manchester City opp i ledelsen.

Den hurtige engelskmannen tok med seg ballen innover i banen og skrudde den i det lengste hjørnet bak Hugo Lloris.

Gjestene svarte imidlertid umiddelbart med to raske scoringer av Son. Først snappet koreaneren opp ballen før han avsluttet i mål fra cirka 16 meter. Få minutter senere satte han inn 2-1 for Spurs med et vakkert skudd opp i vinkelen.

SCORET: Heung-Min Son imponerte igjen for Tottenham. Foto: Ben Stansall (AFP)

Men City svarte umiddelbart. Sergio Agüero fant Bernardo Silva som avsluttet fra cirka syv meter. Avslutningen gikk via Danny Rose og dermed ble Lloris totalt utspilt, og plutselig stod det 2-2 etter 11 minutter.

Etter 20 minutter kunne Sterling juble for sin andre scoring for kvelden da han ble spilt fra på bakerste stolpe av Kevin de Bruyne. Umarkert klarte Sterling enkelt å sette inn 3-2 til hjemmelaget.

City skapte mest i andre del av førsteomgangen, men ingen av lagene maktet å score flere ganger før pause. Tottenham måtte imidlertid skuffet se Moussa Sissoko gå av banen med skade før pause.

KONSTANT TRUSSEL: Raheem Sterling skapte store problemer for Tottenham-forsvaret. Foto: Phil Noble (Reuters)

City jaktet det avgjørende målet

På grunn av bortemålsregelen var City avhengig av ytterligere en scoring for å ta seg videre til semifinalen mot Ajax, og Gurdiolas menn la et voldsomt press på Tottenham fra starten av andre omgang.

Det tok ikke mer enn fem minutter før Sterling holdt på å score sitt tredje mål for kvelden da han kom til en avslutning inne i Tottenhams sekstenmeter, men skuddet gikk rett på Lloris.

Etter 53 minutter var det De Bruyne som var nær scoring da han forsøkte seg med et skudd fra cirka 15 meter, men denne gangen vartet Lloris opp med en glimrende redning.

Det gikk lenger tid mellom Tottenhams sjanser, men etter 57 minutter kom Fernando Llorente til en god mulighet da han mottok et innlegg foran mål. Spanjolen fikk til en god heading, men Ederson hindret ny Tottenham-scoring.

Men det var City som skapte mest og etter 59 minutter klarte ikke Spurs å hindre Aguero fra å banke inn 4-2 til hjemmelaget.

Tottenham nektet likevel å gi opp. Etter 72 minutter fikk gjestene hjørnespark og det tok de godt vare på. Kieran Trippier fant Llorente som kjempet ballen i mål med hoften.

City klarte aldri å svare og dermed er Spurs videre til semifinalen i Champions League mot Ajax.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.