Gå til sidens hovedinnhold

Historisk for Hjelmeset

Han har gjort mye rart, men lørdagens innsats tar trolig kaka for Odd-Bjørn Hjelmeset.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Han debuterte i verdenscupen 13. mars 1993. Siden er det blitt åtte verdenscupseirer og to VM-gull. I sesongen 1999/2000 ble han bare slått av juksemakerne Johann Mühlegg og Jari Isometsä i verdenscupen sammenlagt.

Men først 24. november 2007 – fjorten og et halvt år etter debuten – skulle Odd-Bjørn Hjelmeset (35) klare å ta sine første verdenscuppoeng i fristil. Han ble nummer 28 på 15-kilometeren på Beitostølen, et drøyt minutt bak vinneren Axel Teichmann.

Les også:- Skulle hatt en på pallen

Se komplette resultater her (ekstern lenke)

- Rå til å henge
- Det kan høres litt rart ut, men Odd-Bjørn er faktisk den største positive overraskelsen her, medgir landslagstrener Morten Aa Djupvik.

Hjelmeset hadde taktikken klar på forhånd. Han skulle gå kontrollert til han ble tatt igjen av franskmannen Vincent Vittoz med et halvt minutt. Så skulle han henge.

Og akkurat sånn ble det.

- Jeg er rå til å henge, gliser den doble verdensmesteren fra Sapporo etterpå.

Men det var én strek i regningen. Vittoz gikk ikke så fort som den norske veteranen hadde håpet. På de siste fem hundre meterne rykket Hjelmeset ifra.

Tour-aktuell
- Jeg skulle helst ha gått bak en som gikk litt fortere. Jeg skulle ha klart å henge i litt høyere tempo, mener Hjelmeset.

Om resultatet på en 15 kilometer fristil betyr noe for Odd-Bjørn Hjelmeset? Så definitivt!

Han tar nemlig mål av seg til å få gå noen fellesstarter med skibytte i verdenscupen denne sesongen. Og kanskje Tour de Ski.

- Det er han definitivt aktuell for nå, konstaterer Morten Aa Djupvik.

Les alt om verdenscupen på Beitostølen i Nettavisens vintersportsmagasin!

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien