*Nettavisen* Sport.

Historisk jentetrippel

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Søndag skjedde noe som ikke har skjedd siden VM i 1985.

22.03.09 17:36

FALUN (Nettavisen): 26. januar 1985 bekledde Grete Ingeborg Nykkelmo, Britt Pettersen og Anette Bøe seierspallen på 20-kilometeren under VM i Seefeld.

Det skulle gå 24 år før det igjen ble tredobbelt norsk i et internasjonalt kvinnelangrenn.

Søndag vant Kristin Størmer Steira fjerde etappe under verdenscupfinalen i Falun – foran Therese Johaug og Marthe Kristoffersen.

- Dette er vel litt historisk, ja, erkjenner en meget tilfreds sportssjef, Åge Skinstad.

Se den historiske resultatlista her!

Sammenlagt i verdenscupfinalen ble Johaug, Steira og Kristoffersen henholdsvis nummer to, fem og ni. Johaug gjorde et ærlig forsøk på å hente inn Justyna Kowalczyk, men avstanden fram ble for stor.

Johaug tenker nytt
- Utrolig deilig å få til en sånn avslutning på sesongen. Det gir ny motivasjon foran neste sesong, innrømmer Therese Johaug, som også ble Norges beste i verdenscupen sammenlagt med sin åttendeplass.

- Jeg må si meg kjempegodt fornøyd med denne sesongen. Jeg har tatt det steget i skøyting, sier 20-åringen.

Nå legger hun planer for å bli enda bedre.

- Jeg har kjørt samme opplegg i en del år nå. Neste år har jeg kanskje lyst til å prøve en del nye ting, sier Johaug – med et lurt smil, og uten å ville utdype.

Fornøyd med Steira
Landslagstrener Egil Kristiansen smiler også etter den oppløftende finalehelga. Hans posisjon har vært tema i media denne uka. Nå får han trolig litt mer ro på seg inn i planleggingsfasen av neste sesong.

- Det er veldig godt, selvfølgelig, sier han til Nettavisen.

- Hvordan oppsummerer du sesongen?

- Vi var gode tidlig i sesongen og gode sent i sesongen, men dessverre ikke så gode midt i sesongen, da det var VM. Egentlig var vi ganske bra da også, men vi manglet pallplasseringene.

- Hva er du mest fornøyd med?

- At Kristin Størmer Steira har prestert på et veldig høyt nivå gjennom hele sesongen. Og at flere av ungjentene har etablert seg i verdenstoppen.

- Leit med Marit
- Hva er du mest skuffet over?

- At Marit ikke fikk det til. Det synes jeg er veldig leit, og jeg skal gjøre alt som står i min makt for å bidra til at Marit kommer tilbake.

Langrennssesongen avsluttes med del to av NM på Røros neste helg. Deretter reiser de som blir tatt ut på neste års landslag på samling i Vancouver – der evaluering av sesongen og forberedelser til OL står på programmet.

Allerede under Tour de Ski varslet sportssjef Åge Skinstad at landslaget neste vinter vil bestå av seks-åtte jenter. Fem jenter kan føle seg hundre prosent sikre på en landslagsplass er Kristin Størmer Steira, Therese Johaug, Marthe Kristoffersen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Bjørgen er med – hvis de vil. Av de øvrige ligger Celine Brun-Lie, Ingvild Flugstad Østberg og Vibeke Skofterud best an.

Sjekk resultatene fra verdenscupfinalen her!

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.