RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Historisk kveld i Bergen

Foto: Hesteguiden.com
For første gang skal det arrangeres V65 på Bergen travpark. Sjekk våre V65-tips.

Det er altså historisk sus over fredagskveldens travkjøring i Bergen. Etter at Jarlsberg og Biri travbane har vært "forsøkskaniner" på å arrangere V65 på fredager, er altså turen kommet til Bergen Travpark i kveld. Og det er altså første gang noensinne at det skal kjøres et V65-stevne der.

Klikk her for å se våre V65-tips til Bergen

Spillerne har omfavnet denne nyvinningen fra Norsk Rikstoto, og sist fredags jackpotomgang på Biri ble et foreløpig høydepunkt, da over 4,1 millioner kroner ble omsatt i V65-spillet. Like mye blir det nok ikke i kveld, siden det ikke er jackpot, men rundt 3 millioner NOK bør omsetningen lande på, og med 65% tilbake til spillerne vil det ligge rundt 2 millioner kroner i premiepotten i kveld.

Det er ikke noe nytt at gjestene fra sør (Rogaland) tar godt for seg i Bergen, og vårt holdepunkt denne fredagskvelden er en Forus-ekvipasje. 14 Valnes Alice og Rune Wiig har noe i nærheten av en drømmeoppgave her. Det er riktignok mange hester å runde, men det er et rent hoppeløp og motstanden synes vært overkommelig, da de fleste av disse hoppene ikke viser form.

Valnes Alice gjorde en helt grei innsats som treer etter pause sist på Forus, og i de to startene før det har kun svært gode Premance Simoni vært foran i mål. Femte sist gjorde hoppa et pangløp som toer i et tøft sprintløp og var helt nede på 14.1 Det skal sies at Valnes Alice nok ikke helt har innfridd for Rune Wiig, men blant denne gjengen skal det være grønt lys og Valnes Alice blir vår hovedbanker i V65-spillet denne fredagen.
Rangering V65-4: A: 14 B: 6-9-10 C: 12-4-5-8-7-2-3-13-1-11

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V65-1: Vi må sette varsellampene på full styrke i V65-1. 13 Stingers og Rolf Tvedt er i øyeblikket markert på 63 prosent av kupongene, og dette må da være en favoritt i stor fare. Riktignok vant Stingers sist for Herman Tvedt, men det var i et lite felt med kun åtte hester til start over 2600 meter.

Når Stingers nå har trukket bakspor på tillegg, og Rolf Tvedt er tilbake som kusk (et klart minus i våre øyne), samtidig som det finnes flere fine hester i dette feltet blir Stingers kun en outsider for oss.

Til tet stikker garantert variable 5 Trø Stilig og Svein Ove Wassberg. Vant enkelt etter et perfekt kjørt løp av Svein Ove Wassberg nest sist (kneblet da enkelt gode Spiklinja). Sist ville ikke Trø Stilig kjempe i det hele tatt fra tet. Får Svein Ove dempet tempoet i mellomrunden, kan Trø Stilig taue dette feltet hele veien.

Forbedret sist var også 2 Myrprins. Med kun fem hester på strek, kan det bli et fint løpsopplegg for vallaken i kveld, som viser kapasitet tidvis, og husk at strekhestene har svært fine betingelser i dette løpet. Kun markert på åtte prosent, det er i underkant.

8 Løngspretten ble utrolig nok bankerspilt av ekspertene i Rikstoto direkte sist i Bergen. Etter et løp i bitvis tet og lederrygg og tet, synes vi det var svært skuffende at Løngspretten ble tatt ned av Spiklinja mot mål. Uansett formen er på topp hos Storetvedt-traveren. 12 Stumne Sindy hadde en flott sesong i fjor og rundet 100 000 kroner innkjørt. Er nå handlet inn til Bergen, og bør kunne duge i disse omgivelsene.
Rangering V65-1: A: 5 B: 2-13-8-12 C: 14-6-9-1-4 D: 10-7-3-11

V65-2:
Svært varierende kvalitet på elitegjengen som skal ut i V65-2. Vi tror det er bra sjanse for at Rune Wiig kjører seg til tet selv fra spor åtte med formsterke 8 Conrads On Line, som satt bom fast med krefter igjen sist på Forus i et V75-løp. Tre strake seire før det, alle fra tet. Og vel i tet i dette løpet, er det ikke mange hester som kan trykke opp farten, men det kan muligens koste en tøff speed å komme seg foran og da er det liten fare for stive bein i sluttfasen.

Knallform er det også på 2 Cumulus som normalt overflyr 1 Balder Exclusive på startsiden. Cumulus har fått sparereiser i det siste og er nok veldig i nærheten av en sjelden seier nå. Kanonform er det også på 1 Balder Exclusive, men spor en bak bilen var nok det siste Svein Ove Wassberg ønsket seg. Nå er det lenge siden niåringen har hatt en slik utgangsposisjon, men vi blir svært overrasket om ikke Balder'en blir kraftig overfløyet her. Da blir det sjanseartet, selv om formen er hysterisk på sluggeren.

Vi kan ikke se andre vinnerkandidater her, selv om 11 Moon Dreamer er i fin form om dagen, og den slitne elitetraveren 10 Mo Monet Hanover også er bra hester. Men fra bakspor tror vi ingen av dem gjør opp om seieren.
Rangering V65-2: A: 8 B: 2-1 C: 11-10-7-6-9 D: 4-5

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen

V65-3:
Så blir det verre. Kaldblodshester i lavt grunnlag og flere nykommere på farten. Den ferske travtreneren, Renate Aarlie, har vært på handletur i Trøndelag og hentet lovende 2 Møre Pia.

Møre Pia har variert en del i prestasjonene på Leangen. Gjorde et solid løp for Thomas Mjøen som toer femte sist, og fine løp både fjerde sist og tredje sist. Nest sist gjorde Møre Pia sitt hittil eneste seiersløp, da hoppa etter startgalopp likevel vant løpet (kjørte innvendig etterpå). I sin siste start ble Møre Pia overspilt i et V75-løp, men hoppa var vel heller ikke som best for dagen. Vårt førstevalg mot denne formløse gjengen.

Fra strek vil nok en annen nykommer, 1 Kolberg Kim (eneste hest på strek), prøve å lede i det lengste. Vant i sitt livs andre start (på Drammen 7. mars 2010), og har vært meget variabel. Galopperte seg bort i sine fire siste starter på Østandet, men har fart i kroppen og rapporteres å trene fint i ny regi. Nykommeren 4 Militant har vist veldig mye galopp , men også voldsomme fartsressurser. Blir en utfordring for Åsbjørn Tengsareid å få denne feilfritt rundt.

Fra bakspor er både 13 Alpha Polaris (jevn og stødig) og 12 Moe Huld (kun markert på 3 prosent) aktuelle. Muligens også 11 Lokesvarten som utstyres med Ove Wassberg i kveld. Andre vinnerkandidater er det umulig å få øye på.
Rangering V65-3: A: 2 B: 1-4-13-12-11 D: 7-10-3-6-5-8-9

Annonse: Grøstad/Lerum: Lyste det av i banen i 31-fart her nylig! Kan superskrelle i V65-1 i Bergen

V65-5:
Femten hester og 2600 meter er rebusen i V65-5. Også i dette feltet er det stor kvalitetsforskjell på hestene. Men det er umulig å ikke sette favoritten, 10 Cosmo Marie først. Soir des Tibur-hoppa gjorde et nytt toppløp sist, men etter nok engang å måtte tåle et tøft løpsopplegg måtte hoppa strekke våpen for en meget opplagt General Liberty oppunder mål. Tåler å gjøre mye selv og skal ha en solid vinnersjanse igjen.

Like klart andrevalg synes vi 12 Ønas William er. Også her er formen på topp, avsluttet flott til andre sist bak en god Shocking Gidde og går til mål denne dama også. 13 Eck Legendary K. er i ferd med å stabilisere seg litt nå (galoppene kommer ikke like tett nå). Har fordel av langløp og er også god i sluttfasen.

11 Ettie Migliore har galoppert mye den siste tiden, og holder litt usikker form, men er bra de dagene det stemmer og skal også ha fordel av distansen. Fra strek er først og fremst 2 Nice Like A Rose aktuell. Gjorde en fin debut i Bergen sist, men møter klart bedre hester i kveld. Det gjelder også for 1 Quillty's Chip som skuffet stort sist etter et fint løp.
Rangering V65-5: A: 10 B: 12-13-11 C: 2-1-15-7-5-14-4-6-9

Klikk her for å se våre Dagens dobbel-forslag til Bergen

V65-6:
Fire hester gjør opp i V65-finalen slik vi ser det og rangeringen dem i mellom blir tilfeldig, da de veksler på å slå hverandre. Men vi velger Svein Ove Wassberg igjen, nå med 9 Shocking Devil. Som måtte strekke våpen for en perfekt smygkjørt Just A Diamond i årsdebuten. Har helt sikker gått fremover med det løpet i kroppen og fin vinnersjanse her.

Nevnte 2 Just A Diamond ble prøvd i tet igjen sist, det fungerte ikke. Nå er det Herman Tvedt som er sjåfør igjen, og han er flink til å kjøre taktisk underveis. 10 McLaren viste fremgang igjen sist etter et par middelmådige innsatser og skal duge her.

4 Super Charming mistet den absolutte toppformen rundt årrsskiftet og leverte et par løp helt på det jevne. Sist satt Super News-sønnen bom fast med krefter spart og så forbedret ut igjen. Og skal være en seierskandidat her. Vi stenger butikken på disse fire i V65-6, selv om 1 Runday's Power kan få det et helt optimalt løp fra sitt førstespor på strekdistansen, men hesten har ikke imponert i sine siste starter.
Rangering V65-6: A: 9 B: 2-10-4 C: 1-6-2-11-7-8-3

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere