RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Historisk kveld på St. James Park

Foto: Afp/Scanpix
Sist oppdatert:
Newcastle snudde 0-4 til 4-4 mot Arsenal.

NEWCASTLE - ARSENAL 4-4

Newcastle så ut til å ha lagt igjen alt av fotballferdigheter og taktisk klokskap i garderoben før lørdagens kamp mot Arsenal. Resultattavla på St. James Park viste 0-3 før ti minutter var spilt.

Før minuttet var passert hadde Theo Walcott parkert Fabricio Coloccini og satt ballen i mål bak Steve Harper i Newcastle-buret.

Lekestue
Arsenals midtstopper Johan Djorou er kjent for alt annet enn å score mål. Men sveitseren så ut til å la seg inspirere av Walcotts scoring og doblet Arsenals ledelse bare to minutter senere.

Dermed var kampen i realiteten allerede avgjort da Robin van Persie satte inn 0-3 med 80 minutter igjen å spille.

Som om ikke forsvarsspillet var ille nok, spilte Newcastle fullstendig uten glød og sting i angrepsspillet i første omgang.

Mens Newcastle så ut til å savne Andy Carroll, viste Arsenals angrepsspillere høy klasse. Robin van Persie satte inn 0-4 på et innlegg fra Bakary Sagna etter en halvtimes tid.

Dermed så det ut til at andre omgang skulle bli en transportetappe for Wengers menn, men den gang ei.

Urutinert Diaby
Abou Diaby klarte ikke å beholde roen etter en duell med Joey Barton. Franskmannen tok et skikkelig nakketak på Barton og dyttet ham i bakken, før han dyttet Newcastle-kaptein Kevin Nolan i ryggen. Dermed marsjordre for Arsenals midtbanespiller.

- En må bare ta det med fatning og se på det positive. Jeg fikk ikke helt med meg utvisningen, men Barton burde vært utvist også, mener Arséne Wenger.

Arsenals franske manager er nok heller ikke særlig fornøyd med at Johan Djorou måtte forlate banen tidlig i andre omgang med en skade.

Med 11 mot 10 øynet Newcastle muligheten til å knappe inn på Arsenals ledelse.

Men selv den mest optimistiske Newcastle-tilhenger hadde nok ikke våget å håpe på scenarioet som ventet

Historisk opphenting
Først satte Joey Barton inn første redusering på straffe, før Leon Best scoret 2-4 og tente virkelig håpet for Newcastle.

Med ti minutter igjen fikk Newcastle enda en straffe. Joey Barton gjorde ingen feil fra krittmerket denne gangen heller og 3-4 på St. James Park.

Arsenal-forsvaret ble mer og mer usikre. En utligning lå i luften da Cheick Tioté banket inn sitt første mål for Newcastle på en fantastisk volley.

Dermed hadde Newcastle hentet opp Arsenals 4-0 ledelse. En utrolig prestasjon av Alan Pardews mannskap, som viser at det finnes et liv etter Andy Carroll.

Dette er første gang i Premier Leagues historie at et lag gir fra seg en firemålsledelse.

- Det var en god kamp med mange situasjoner og vendepunkter, men utvisningen var ødeleggende samt at noen andre avgjørelser gikk imot oss, sa Wenger etter kampen.

- Vi hadde presset på oss, og vi hadde problemer med avslutningene i den andre omgangen. Det er vanskelig å fortuse hva som vil skje noen ganger, og det ble vanskelig i dag. På 1-4 fikk vi litt panikk, men vi var uheldige også.

Arsenal ligger nå fire poeng bak serieleder United, som møter Wolverhampton lørdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere