Vi oppdaterer saken.

Alt skulle alt avgjøres på den fjerde og siste skytingen. Thingnes Bø hadde gullet i egne hender, men bommet på det siste skuddet.

På den siste runden gikk nordmannen ut 6,8 sekunder bak svenskene Martin Ponsiluoma og Sebastian Samuelsson, en ledelse han aldri maktet å hente inn.

Samuelsson var suveren på siste runde og vant foran landsmannen Ponsiluoma. Thingnes Bø tok bronse, og kan se tilbake på fem gull, ett sølv og én bronse av sju mulige medaljer.

– Jeg har egentlig ikke ord lenger. Dobbel seier på massestarten for menn, det er historisk stort, sier den svenske landslagstreneren Johannes Lukas til SVT.

– De har ingen respekt for Thingnes Bø. Mange spør: «Kan man slå Johannes Thingnes Bø?». Ja, vi kan slå ham med to utøvere!

Sturla Holm Lagræid kom på fjerdeplass, mens Tarjei Bø tok niendeplassen. Johannes Dale og Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer elleve og tolv.

Les også: Måtte svare på sjokkrykte: – Så langt unna virkeligheten det kan bli

– Utrolig fornøyd

Til tross for bronse på den siste øvelsen, er det ingen tvil om at Johannes Thingnes Bø kan kalle seg VM-konge. Han kan se tilbake på medalje i samtlige øvelser.

– Jeg er utrolig fornøyd med VM. Jeg var på skuddhold til gull selv om jeg bommet på siste, men rullegardinen min gikk ned da svenskene gikk voldsomt på sisterunden, sier Thingnes Bø til NRK.

Dette var første gang i 2023 at Thingnes Bø ikke vinner en individuell øvelse, så den utrolige seiersrekken røk. Likevel har ingen mannlige utøvere tatt medalje i samtlige VM-øvelser. Marte Olsbu Røiseland klarte samme bragd i 2020.

– Det er kjempestort. Isolert sett har du jo mål om medalje i hvert løp, men du har ikke et mål om sju medaljer. Jeg har vært fokusert hele veien og fått ut mitt beste potensial. Det fikk jeg også i dag, sier Thingnes Bø.

Viste klasse i sporet

Johannes Thingnes Bø måtte ut på én strafferunde etter både første og andre skyting, men viste egen klasse i sporet og hentet inn teten begge gangene.

På den tredje skytingen ble det fullt hus, og kunne gå ut på den nest siste runden med svenske Sebastian Samuelsson noen sekunder bak.

– Perfekt! Helt perfekt. Ikke bare treffer han, men han skyter raskere enn de andre også, sier NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Men på det aller siste skuddet gikk det altså galt. Dermed glapp muligheten til å bli den første skiskytteren noensinne til å ta gull i fire av fire individuelle øvelser.

Les også: Avslører trist beskjed midt i VM: – Måtte grine noen timer