Gå til sidens hovedinnhold

Historisk Njård-triumf i Spar

G17-laget kunne slippe jubelen løs da Njård vant den landsdekkende Spar-serien i håndball for første gang i klubbens historie.

Vi er veldig, veldig fornøyde med å vinne Spar-serien. Ubeseiret. Ingen smeller, konkluderte en stolt kaptein Anders Røe etter "finalekampen" mot Halsen.
Siden Spar-serien startet i begynnelsen av november har både Njård og Halsen radet opp seire. Begge sto med fjorten strake seire før de møttes til den avgjørende matchen i Drammenshallen søndag.

Slo Stavanger og Øyestad


Også Øyestad og Stavanger kunne imidlertid blande seg inn i toppstriden med seire mot topplagene lørdag, men Njård holdt unna med knappest mulig margin og vant 27-26 mot Øyestad og 24-21 mot siddisene.
Vi sleit litt mot Øyestad, men vi var sterke mot slutten. Mot Stavanger hadde vi full kontroll hele veien, mente trener Anders Tvilde.
Halsen slo Stavanger med ett mål og Øyestad med fire, og dermed var det duket for den store "finalen". Hele 350 tilskuere benket seg rundt banen, mange av dem Njård-tilhengere, og publikum sørget for stor stemning underveis i kampen.

Studert på video

Halsen ledet 2-0 etter to minutter, men de neste 58 minuttene styrte Njård showet. Etter 6-6 ga Njård aldri fra seg ledelsen og vant komfortabelt 23-15 etter 12-8 til pause.
Vi hadde sett mye på video og studert litt på forhånd. Halsen er samspilte, men et krigerlag. Vi har bedre enkeltspillere og er like samspilte når vi spiller godt, sa Anders Røe.
Dette var deilig, og nå blir det feiring, men ikke hele natta. Tirsdag er det landslagssamling, smilte kapteinen.
1.divisjon neste år
Trener Tvilde var også en svært fornøyd mann etter seieren. Han tror laget holder sammen også neste år, når nye regler gir Njård anledning til å forsvare Spar-triumfen.
G17-nivået forsvinner, så vi får anledning til å forsvare tittelen som G18-lag. Jeg håper de fleste fortsetter, at de ser at de utvikler seg gjennom å spille andredivisjon og kanskje også spiller klubben opp i første, sier Tvilde.
Alle utenom én spiller har A-kamper for Njård i 2.divisjon i år, og flere har benyttet seg av samarbeidsavtalen med Haslum som gir talentene verdifull erfaring i enkeltkamper i eliteserien. Tvilde tror imidlertid alle trenger mer tid før de tar steget opp blant de aller beste.
Det er ikke mange i eliteserien som er under 21 år og får mye spilletid. For gutta sin del hadde det nok vært bra å ta steget opp i 1.divisjon neste år, men vi får se om vi klarer det og klubben ønsker det, avslutter en stolt trener.
PS! Anders Røe, Nikolay Hauge, Ole Erevik og Dennis Hermansen er med i landslagstroppen som skal spille treningskamper mot Tyskland i Sandefjord denne uka.
G18-samlingen er et ledd i oppkjøringen til EM-kvalifiseringen senere i juni.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris