Gå til sidens hovedinnhold

Historisk NM for Lambertseter Svømmeklubb

Lambertseter Svømmeklubb gjorde rent bord under årets norgesmesterskap i langdistanse i Kristiansand.

KRISTIANSAND/OSLO: Før forrige helgs norgesmester skap la LSVK listen høyt og gikk ut med følgende målsetninger:

* Vinne klubbkampen på juniorsiden
* Topp tre i klubbkampen på seniorsiden
* Juniorrekord på 4x200 fri for gutta
* Seniorrekord på 4x100 medley for jentene
* Medaljer på alle stafettlag


Etter mesterskapet er fasiten at fire av de fem målsetningene som svømmerne selv utformet ble nådd.

– Vi ble beste klubb på poeng både i junior- og seniorklassen, og dette med soleklar margin. Vi satt juniorrekord på 4x200 fri for gutta med hele fem sekunder og vi senket seniorrekorden for damene på 4x100 medley med solide to sekunder. I tillegg svømte gutta under gjeldende norsk juniorrekord på både 4x100 fri og 4x100 medley, men med kroatiske Niksja Stojkovski på laget blir ikke disse tidene godkjent. Men gull ble det, med god avstand ned til jagende konkurrenter, sier trener Joacim Lilleåsen.

Sammen mot toppen

Selv om det ikke ble medaljer på alle stafettlagene, fikk de flere medaljer enn tidligere mesterskap.

Lambertseter Svømmeklubb kunne også glede seg over hele 35 medaljer i senior- og juniorklassen.

Svømmetreneren trekker frem det gode miljøet som en del av suksessfaktoren i klubben.

– Klubbens motto er Sammen Mot Toppen og det gjenspeiler seg i veldig mye av det vi gjør og hvordan vi fremstår. Vi backer hverandre, hjelper hverandre, utfordrer hverandre og støtter hverandre. Alle skal bli hørt. Alle skal bli sett. Å utvikle seg som idrettsutøver handler ofte om å utfordre noen komfortsoner og det gjøres ofte litt lettere med hele laget i ryggen, sier Joacim Lilleåsen.

Et av gullene som smakte best var da Stina Kajsa Colleou slo Sara Nordenstam i 100- og 200 meter bryst.

– Stina Kajsa Colleou går fra å ligge i skyggen av Sara Nordenstam til å bli brystsvømmings-dronninga i dette NM.

Stor suksess

Treneren er selvsagt svært fornøyd med stevnet, spesielt at så godt som alle svømmerne i klubben gjorde det bra.

– Fra den optimistiske dag en og til den nærmest utmattende siste dagen har det vært opptur etter opptur, og det er så man nesten må klype seg i armen for å tro at det kan være sant at vi lykkes så totalt som vi gjorde denne gangen, sier Lilleåsen, som skryter voldsomt over treningsiveren i klubben.

– Det er kontinuitet i treningsarbeidet. Det er svært lenge siden så mange har trent så bra og så lenge uten å bli avbrutt av sykdom, skader eller manglende motivasjon. Svømmerne har vært bedre trent enn noen gang og da vi reiste til Mallorca i midten av juni for de siste forberedelsene så fikk vi en ekstremt mye bedre effekt av den konkurranseforberedende fasen enn om vi hadde trent på et middelmådig nivå gjennom våren.

Treneren trekker også frem Niksja Stojkovski som vant gull på 50 fri og 100 fri for senior og som tok med seg fire junior gull hjem. I tillegg var han med på flere stafettmedaljer.

Christine M. Pedersen får flott uttelling igjen og perser på alt. Råsterk 200 rygg som ga sølv bare få hundredeler bak gullet og et snaut sekund fra norsk rekord.

Sondre Kallhovd treffer med formen hver gang det er mesterskap og denne gang gjorde han seg tydelig bemerket med en flott sølvmedalje på 200 fri i seniorklassen Armin Porobic skal videre til junior EM som starter onsdag denne uka. Han har mange løp men tar med seg juniorgull og seniorsølv på 200 rygg samt medaljer på begge de to korteste ryggdistansene

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai