RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(sykling.no)

Historisk norsk sykkeltriumf

Sist oppdatert:
- De kjørte etter læreboka alle sammen, skryter landslagssjefen.

Det norske U23-landslaget startet sesongen med Flandern forrige helg.

Onsdag fortsatte UCIs nasjonscup for U23-ryttere med La Côte Picarde. Der skulle det norske laget virkelig få vist hva de er gode for.

Med tre mil til mål støtet Vegard Breen (Norge/Joker Merida) fra hovedfeltet og tok opp jakten på noen ryttere foran. Breen fikk også med seg Bob Jungels (Luxembourg/Leopard-Trek).

- Vi var tre mann som tok opp jakten på de tre som lå foran. Vi fikk kontakt på toppen av bakken på den nest siste runden, og kjørte sammen videre, sier Vegard Breen til procycling.no.

Overlegen spurtseier
I det kuperte terrenget mot mål ristet de av seg bruddkameratene. Hovedfeltet maktet ikke tette luken opp til Breen og Jungels, dermed skulle de to spurte om seieren.

- Da vi kom til den samme bakken på sisterunden gikk det skikkelig fort. På toppen var det bare meg og mannen fra Luxembourg igjen. Vi kjørte alt vi kunne for å holde unna inn mål, forteller Breen.

Directvelo.fr, som fulgte rittet LIVE, skrev at Vegard Breen var klart best i spurten.

- Jeg dro til med 400-500 meter til mål. Han klarte ikke holde hjulet mitt, sier 22-åringen om avslutningen.

- Det er dritdeiling. Jeg følte jeg hadde mye å revansjere etter en skuffende åpning i Flandern, hvor det var mye stang ut, svarer Breen på spørsmål om hvor mye denne seieren betyr for han og laget.

Alle mann i brudd
22-åringen gikk dermed til topps for første gang i et internasjonalt ritt. Seks av de syv siste vinnerne av den franske U23-klassikeren sykler faktisk for et Tour de France-lag per dags dato.

- Det er ikke noe jeg tenker på akkurat nå. Det skal nok mer til enn å prestere i dette rittet for å få sjansen i et profflag. Jeg vet at jeg sterk, og det er noe jeg jobber imot, svarer Joker Merida-rytteren.

Jonas Ahlstrand (Sverige/Team CykelCity.se) ble nummer tre i den 16. utgaven av La Côte Picarde. Filip Eidsheim (Norge/Øster Hus-Ridley), som også markerte seg tidligere på dagen, ble nummer 15.

Eidsheim gikk av gårde i et stort brudd sammen med lagkameratene Håvard Blikra, Sven Erik Bystrøm og Frans-Leonard Markaskard (alle Norge/Øster Hus-Ridley) etter noen få kilometer onsdag. Litt etter at de ble innhentet kom Bjørn Tore Hoem (Plussbank-BMC/Norge) seg unna i et litt mindre brudd.

Kjærgaard: - Alle kjørte etter læreboka
Da sistnevnte måtte slippe sine bruddkamerater tok altså Vegard Breen opp jakten på de foran.

- Vi hadde en plan. Vi har vært veldig motiverte og revansjelystne etter Flandern rundt. Det var en god stemning i laget før start, og underveis kjørte alle etter læreboka, oppsummerer landslagssjef Steffen Kjærgaard til procycling.no.

Seieren i La Côte Picarde var Norges første seier i UCIs nasjonscup noensinne. Resultatet betyr også at landslaget er sikret en plass i Tour de l'Avenir, ungdommens Tour de France.

Resultater:
1. Vegard Breen (Norge) 4.11,03
2. Bob Jungels (Luxembourg) +2
3. Jonas Ahlstrand (Sverige) +12
4. Sean De Bie (Belgia) samme tid.
5. Wouter Wippert (Nederland) s.t.
6. Antoine Demoitie (Belgia) s.t.
7. Ben Grenda (Australia) s.t.
8. Youcef Reguigui (Algerie) s.t.
9. Tim De Troyer (Belgia) s.t.
10. Tanner Putt (USA) s.t.
(..)
15. Filip Eidsheim (Norge) s.t.
38. Bjorn Tore Nilsen Hoem (Norge) s.t.
44. Sven Erik Bystrøm (Norge) s.t.
86. Frans-Leonard Markasgard Mustaparta (Norge) s.t.
Fullførte ikke Håvard Blikra (Norge) s.t.

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere