RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Historisk OL-tilbakeblikk

Sist oppdatert:
Vi har gjort et bildemessig tilbakeblikk på OL og norske medaljevinnere. Pluss en finne. Se hvem.

Det har ikke vært rent lite medaljer Norge har rasket med seg fra olympiske leker opp igjennom tidene. Vi har tatt et historisk bildetilbakeblikk på noen av de olympiske lekene som har blitt arrangert etter andre verdenskrig.

Noen korte OL-fakta
Før du tar en titt på bildene som viser mange norske triumfer, og en ikke-norsk, ikke tilfeldig valgt, uttøver kan du kose deg med følgende fakta:

Den første stafetten i skiskyting under OL ble vunnet av Sveits. Øvelsen het da Military Patrol Men. Det var under OL i 1924. Norge har vunnet stafetten en gang, i 2002. Mellom 1968 og 1998 vant Sovjetunionen alle. Norge har aldri vunnet kvinnestafetten.

Kjenner du navnene Oddbjørn Hagen, Alf Andersen, Johan Grøttumsbråten, Jacob Tullin Thams og Simon Slåttvik? De er alle vinnere gullmedaljer for Norge under Olympiske Leker.

Den siste gullmedaljevinneren for menn i OL er Ross Powers, han vant halfpipe i 2002 - som var siste øvelse. Den første var Thorleif Haug, fra Norge, i 1924. Han vant 18km langrenn.

Her ser du bildene:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere