*Nettavisen* Sport.

Historisk seier for sensasjonen Ostapenko

FRYKTLØS: Jelena Ostapenko gikk helt til topps i Roland-Garros etter finaleseieren over langt høyere rangerste Simona Halep. Foto: Gonzalo Fuentes (Reuters / NTB scanpix)

Ble den laveste rangerte vinneren noensinne.

11.06.17 01:39

Latviske Jelena Ostapenko (20) fullførte den utrolige eventyrferden gjennom Roland-Garros, Grand Slam-turneringen som også er kjent som French Open, med å vinne finalen mot storfavoritt Simona Halep lørdag.

Ostapenko har aldri tidligere vunnet en turnering som profesjonell spiller. Nå har hun like godt startet tittelsankingen med å vinne en av årets fire største turneringer.

- Jeg kan ikke fatte at jeg har vunnet denne turneringen som 20-åring. Jeg elsker dere. Det er så fantastiske å være her, sa Ostapenko mot finalepublikummet.

Hun er den lavest rangerte spilleren noen gang som vinner Roland-Garros-turneringen i tennis. 20-åringen er også den yngste vinneren siden Kroatias Iva Majoli vant for 20 år siden.

Ostapenko er dessuten den første latviske finalisten i French Open og den første useedete finalisten siden 1983.

Sterk opphenting

Forrige gang noen vant Roland-Garros som den aller første tittelen i karrieren, var da Gustavo Kuerten vant herreklassen 8. juni 1997. Det var pussig nok samme dag som Jelena Ostapenko ble født.

- Jeg kjente til de historiske sidene ved denne kampen på forhånd. Jeg var klar over at Gustavo Kuerten også vant sin første tittel her i 1997 på dagen jeg ble født. Jeg har ikke ord. Dette er drømmen min og jeg er så glad, fortsatte den latviske jenta i seiersintervjuet.

Med settsifrene 4-6, 6-4 og 6-3 vant Ostapenko mot rumenske Halep, som var tredjeseedet i turneringen. Halep spilte sin andre finalen i verdens gjeveste grusturnering, men har fortsatt til gode å vinne tittelen. 25-åringen gikk også glipp av sjansen til å toppe verdensrankingen for første gang.

Ostapenko var ille ute flere ganger, men det unge stjerneskuddet imponerte stort med en offensiv og uredd innstilling gjennom hele kampen.

Hun kom tilbake fra 0-3 i andre sett og vant fire game på rad. Etterpå slo hun hjem andresettet og tvang fram et tredje og avgjørende sett.

Fem strake game

Der havnet Ostapenko under igjen med 1-3, men nok en gang hentet latvieren fram nye krefter og sterke vinnerslag.

20-åringen tok hjem finalens og turneringens fem siste game, og dermed også en sensasjonell triumf i Roland-Garros.

Ostapenko var ranket som nummer 47 i verden før turneringen, men kommer nå til å gjøre et solid byks mot verdenstoppen. Trolig klatrer hun så langt som til 12.-plassen når den nye verdensrankingen offentliggjøres neste uke.

Simona Halep må fortsatt vente på sin første Grand Slam-tittel. Rumerenen har som nevnt spilt finale i French Open tidligere, men tapte også da hun møtte Maria Sjarapova i 2014.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag