Gå til sidens hovedinnhold

Historisk seier i Mesterligaen

Nå topper lille Anorthosis Famagusta fra Kypros Mesterliga-gruppen til Inter og Werder Bremen.

ANORTHOSIS FAMAGUSTA - PANATHINAIKOS 3-1:

I kvalifiseringen til Mesterligaen sendte Anorthosis Famagusta fra lille Kypros ut Olympiakos fra Hellas. Onsdag kveld fikk et nytt storlag fra Hellas unngjelde.

Anorthosis Famagusta vant 3-1 hjemme mot Panathinaikos, og sendte trener Timur Ketsbaia et langt steg mot heltestatus.

Siden Anorthosis Famagusta er den første deltaker fra Kypros i Mesterligaen noensinne, er også dette landets første seier i historien.

Kypriotene startet årets Mesterliga-sesong med imponerende 0-0 borte mot Werder Bremen, og med onsdagens seier over Panathinaikos, topper de gruppe B sammen med Inter. Det var det ikke mange som hadde trodd før Mesterligaen ble sparket i gang.

Kampen mot Panathinaikos var en jevn affære når det kom til sjanser, mens gjestene hadde et klart overtak spillemessig med en ballbesittelsesprosent på 60.

Men hjemmelaget åpnet kampen forrykende og ledet 2-0 allerede etter 16 minutter, etter et selvmål av Josu Sarriegi og en scoring av Sinisa Dobrasinovic.

Et drøyt kvarter før pause reduserte Dimitrios Salpingidis for gjestene, men dette var Anorthosis Famagusta sin kveld - for i det 78. minutt avgjorde Hawar Taher kampen for hjemmelaget da han headet inn 3-1-scoringen.

Mesterligaen tar nå pause fram til 22. oktober, men da får Temuri Ketsbaia og hans gutter en virkelig manndomsprøve. Da skal de til Milano for å møte José Mourinho og hans Inter.

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene