Gå til sidens hovedinnhold

Historisk seier til Mikkelsen

Ingen har tidligere klart denne bragden i en IRC-runde.

Andreas Mikkelsen satte en historisk seier da han vant årets åttende IRC-runde med over fem og et halvt minutt foran nummer to. Ingen har tidligere vunnet en IRC-runde med større margin.

Selv om gradestokken viste opp mot 35 grader utenfor rallybilen, og det var langt varmere inne i rallybilen, holdt Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene hodet kaldt gjennom hele løpet i Romania. Skoda UK-føreren vant samtlige sju fartsetapper fredag, og la grunnlaget for den suverene seieren allerede første dag. Bare et uhell – eller et par punkteringer på de tøffe grusveiene – kunne frata ham seieren.

– Det har vært en lang og varm helg. Med et så stort forsprang på konkurrentene, handler alt om å ta bilen helberget til mål. Vi har hatt mange andreplassen så langt i sesongen, og det smaker utrolig godt å klatre øverst på seierspallen igjen, sier Mikkelsen i en pressemelding.

- Dette er et viktig resultat for hele teamet, sier en lettet og fornøyd nordmann, som var hele 5.33,8 minutter raskere enn svensken Patrik Flodin, som sikret seg andreplassen.

Andreas vant like godt 10 av løpets 12 fartsetapper. Seieren sørget også for at den regjerende IRC-mesteren økte kraftig sin sammenlagtledelse i årets mesterskap.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken