*Nettavisen* Sport.

Historisk smell for Tollefsen

Foto: AP/Scanpix

Innrømmer at denne gjør mentalt vondt.

26.03.09 07:52

- Legene sier at sesongen min er over, sier Ole-Kristian Tollefsen (24) til Nettavisen, som selvfølgelig håper at legene i dette tilfellet tar feil.

Det er nok en gang kneet som ødelegger for den beinharde backen til Columbus Blue Jackets. Han skal opereres igjen tirsdag i neste uke.

For tidlig comeback
Årsaken er sannsynligvis at han gjorde comeback for raskt etter den forrige operasjonen, som ble gjennomført i desember.

- Jeg har nok lagt for mye press på kneet, uten at jeg har merket det, konstaterer Nes-gutten.

Han vil ikke gi opp alt håp, men det ser unektelig svært mørkt ut for videre spill denne sesongen. Det som gjør dette ekstremt bittert, er at Blue Jackets for første gang i klubbens historie kommer til å kvalifisere seg for sluttspillet, også kjent som Stanley Cup.

Det er det største en ishockeyspiller kan vinne. OL-gull kan nok måle seg, men det er i så fall bare i øynene til europeiske spillere.

- Ja, det er mentalt tøft nå, innrømmer Tollefsen overfor Nettavisen.

- Men jeg er nødt til å tenke framover, legger han til.

Historisk sjanse
Problemet er ikke at han går glipp av VM for fjerde år på rad, som mange tror, for det ville han uansett ha gjort. Problemet er at han må sitte på tribunen og se lagkameratene kjempe om Stanley Cup.

Noe Tollefsen og Blue Jackets aldri tidligere har gjort.

Columbus ligger på sjetteplass i NHLs vestre avdeling, hvor de åtte beste lagene går til sluttspillet. Med ni av 82 kamper igjen å spille har blåjakkene fem poengs margin til nærmeste utfordrer utenfor sluttspillplass.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag