RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Historisk storseier for Barca

Foto: AFP
Sist oppdatert:
Barcelona har peilet ny gullkurs. Lille Levski Sofia ble banket røde og blå av det regjerende mesterlaget, som fikk en kanonstart på mesterligaen med storseier 5-0 tirsdag.

BARCELONA – LEVSKI SOFIA 5-0: - En svært tilfredsstillende start. Det viktigste var å åpne med seier, men jeg er veldig glad for at vi gjorde det med stil, sa trener Frank Rijkaard.

Kampen var historisk for Barcelona. Laget som scoret forrige sesongs siste mål i mesterligaen da Arsenal ble slått i finalen, puttet også det første i samme turnering denne sesongen. Og Andres Iniesta fikk æren av å score det første målet noensinne av en Barcelona-spiller med reklame på drakten.

Tittelforsvareren tok avspark med FN-organisasjonen UNICEFs navn og logo på draktene. Klubben har nemlig brutt sitt selvpålagte reklameforbud; ikke for å håve inn nye millioner, men for å hjelpe vanskeligstilte barn.

Det er første gang i klubbens 106-årige historie at de velkjente røde og blå draktene er påført reklame.

Solidaritet

FNs hjelpeorganisasjon for barn får profilere seg gjennom FN-ambassadør Ronaldinho og de andre Barcelona-spillernes prestasjoner på banen. I tillegg akter klubben å donere 1,5 millioner euro (12,5 mill. kroner) årlig de neste fem årene for å hjelpe fattige og aidssyke barn i utviklingsland

– Dette er en historisk avtale av to årsaker, sa Barcelona-president Joan Laporta tirsdag.

– For det første skal Barcelona for første gang ha en institusjons logo på trøyene, og ingen organisasjon kan gi oss mer prestisje enn UNICEF. For det annet viser denne avtalen at vi er mer enn en klubb. Den viser at vi er den ledende klubb i verden når det gjelder solidaritet.

Enkel åpning

Det spanske laget, som før kampen sto med 14 hjemmekamper uten tap i den gjeve turneringen, fikk en enkel åpning mot mesterligadebutanten fra Bulgaria. Levski Sofia var i realiteten sjanseløs.

Iniesta nøt forspillet til lagkameratene Samuel Eto’o og Ronaldinho før han satte vristen til og fyrte løs fra 20 meters hold til 1-0. Da var det gått bare sju minutter.

Laget trykket på mot bulgarerne, og seks minutter før halvtid satte Ludovic Giuly inn 2-0. Fire minutter etter pause økte Carles Puyol til 3-0 etter frispark fra Ronaldinho. Levski-keeper Georgi Petkov glapp ballen, og Puyol fikk en enkel oppgave med å score sitt første europacupmål.

Så var det Eto’o sin tur. 58 minutter ut i kampen fikk kameruneren fritt spillerom på kanten av straffeområdet, han driblet, vendte og plasserte ballen lekkert forbi Petkov.

Tre minutter på overtid fullendte Ronaldinho verket med å gi Barcelona overlegne 5-0.

– En perfekt kveld for oss. Dette gir oss enda større selvtillit, sa han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere