RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Historisk svensk triumf

Sist oppdatert:
Henrik Stenson skrev svensk golfhistorie sent søndag kveld.

Den 30-årige svensken beseiret Geoff Ogilvy i finalen av WGC Accenture Match Play Championship i Arizona, og tok med seg 8,4 millioner kroner hjem til Dubai etter seieren.

Seieren er den største fremgangen for svensk golf noensinne. Stenson er bare den andre europeeren som har vunnet VM i match play.

Finalen var jevn hele veien, men etter det 27. hullet, tok Stenson initiativet. US Open-mesteren fra Australia klarte ikke å svare. På det neste siste hullet sikret han seieren.

- Jeg er utrolig glad for at jeg klarte å ta meg sammen på de siste hullene og avslutte med to fine birdies for seier. Både jeg og Geoff kjente den lange tøffe uka mot slutten av kampen, og vi hadde litt problemer med å holde konsentrasjonen oppe hele veien, sa Stenson i seiersintervjuet etter turneringen, ifølge Expressen.

Det er bare to uker siden Stenson vant prestisjetunge Dubai Desert Classic, og nå klatrer han også til en 5. plass på verdensrankingen.

På veien fram til seieren slo Stenson i tur og orden ut toppspillere som Zach Johnson, KJ Choi, Aaron Baddeley, Nick O'Hern, Trevor Immelman og til slutt altså Geoff Ogilvy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere