Historisk VM-bronse til Malin (20)

Malin Westerheim sikret seg VM-bronse i 50 meter rifle halvmatch fredag, etter å ha tatt seg til finale som åttende og siste skytter.

Malin Westerheim sikret seg VM-bronse i 50 meter rifle halvmatch fredag, etter å ha tatt seg til finale som åttende og siste skytter. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Malin Westerheim sikret seg VM-bronse i 50 meter rifle halvmatch fredag, etter å ha tatt seg til finale som åttende og siste skytter.

12.09.14 13:24

Den 20-årige VM-debutanten fra Krapfoss i Moss var sist i finalen etter de første 15 finaleskuddene i knestående, men på de 15 liggendeskuddene skjøt hun seg oppover på listen.

Da eliminasjonsrundene startet på stående, var hun på fjerdeplass, og hun tok seg videre med god margin da de første konkurrentene ble eliminert. Hun var som best oppe på sølvplass.

Da det sto om medalje, ble det dramatisk. Italienske Petra Zublasing tok inn sju tideler på Westerheim da hun skjøt 10,3 mot den norske skytterens 9,6, men Westerheim gikk videre med en margin på ett tidel og var garantert medalje.

I neste runde holdt Snjezana Pejcic fra Kroatia unna for Westerheim med fire tidels poeng, og dermed ble det norsk bronse.

Beate Gauss fra Tyskland tok en klar seier, mens Pejcic ble sølvvinner.

Westerheim skjøt 585 poeng i kvalifiseringen, og det holdt akkurat til finaleplass. Det var særlig på liggende hun gjorde det, med 200 poeng av 200 mulige. Hun skjøt 194 poeng i knestående og 191 i stående.

May Elisabeth Nordahl ble nummer 46 med 576 poeng. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.