*Nettavisen* Sport.

Historiske Hovland vekker oppsikt for mer enn golfspillet i USA: - Elsker det

HISTORISK: Det norske golfspilleren Viktor Hovland.

HISTORISK: Det norske golfspilleren Viktor Hovland. Foto: Kevin C. Cox (AFP / NTB scanpix)

Nordmannen har blitt en yndling blant både mediefolk og fans.

Viktor Hovland ble historisk søndag kveld da han ble den første nordmannen noensinne til å vinne på PGA-touren - det øverste internasjonale nivået i golf.

Ingen andre mannlige golfspillere fra Norge har klart denne bragden tidligere og Hovland innkasserer rundt fem millioner kroner for seieren i Puerto Rico Open.

22-åringens prestasjon har selvsagt vakt stor oppsikt her hjemme i Norge, men også i det større utland vekker den norske golfspilleren nå en del reaksjoner.

LES OGSÅ: Hovland med jafs på golfrankingen, er nummer 60 i verden

Intervjusvar vekker oppsikt

Først og fremst på grunn av at han vant Puerto Rico Open, selvsagt, men også på grunn av intervjuet han ga i etterkant av triumfen. Flere som dekker golf tett i USA har nemlig tatt til sosiale medier for å omtale Hovlands ærlige innrømmelse.

Nordmannen havnet nemlig i trøbbel under sisterunden søndag kveld. Et par svake chipper på det 11. hullet resulterte i en trippelbogey, som kunne kostet ham seieren.

22-åringen fra Oslo ble spurt om nettopp dette i seiersintervjuet:

- Jeg suger når det kommer til chipping. Jeg må definitivt jobbe med nærspillet mitt, jeg ble 100 prosent avslørt ved det hullet, svarte han på direkten.

Det ærlige svaret hylles av mange.

LES OGSÅ: Tidligere Premier League-spiller Jordon Mutch til Aalesund

- Det er selvsagt enklere å snakke om det etter en seier, men jeg elsker det direkte svaret hans, skriver den profilerte golfskribenten Brendan Porath på Twitter.

Han er ikke den eneste som trakk fram intervjuet i sosiale medier.

Fikk gratulasjon av Tutta

Også Norges beste golfer gjennom tidende, Suzann Tutta Pettersen, hadde fått med seg seiersintervjuet og gjorde et poeng ut av det i en kommentar på Instagram.

- Vel, putte kan du i hvert fall. Grattis, skrev 38-åringen.

Klikk på bildet for å forstørre. TUTTA-KOMMENTAR: Også Suzann Tutta Pettersen fikk med seg Viktor Hovlands seiersintervju etter PGA-triumfen.

TUTTA-KOMMENTAR: Også Suzann Tutta Pettersen fikk med seg Viktor Hovlands seiersintervju etter PGA-triumfen. Foto: Skjermdump (Instagram)

22-åringen kjempet mot Josh Teater (40) om seieren. Nordmannen ledet turneringen før sisterunden søndag, men fikk tøff konkurranse fra amerikaneren.

For å avgjøre den dramatiske duellen måtte Hovland greie den avgjørende putten fra en vanskelig posisjon, men satte birdieputten med et hardt og steinsikkert slag.

Dermed kunne han slippe jubelen løs for sin første seier på PGA-touren.

Den første turneringsseieren kom i hans totalt 13. turnering på PGA-touren. Han har tidligere vært ranket som verdens beste amatørspiller (i april 2019).

Han var ikke direkte kvalifisert til PGA-touren i 2019/2020-sesongen, men skaffet seg en plass i det ypperste selskap gjennom en kvalifiseringsturnering.

LES OGSÅ: Solskjær kom med klar advarsel til vrakede United-profiler

- En av golfens beste personligheter

Dette er ikke første gang den norske golfkometen vekker oppsikt for ting han sier i intervjuer. I fjor sommer ble også 22-åringen fra Oslo lagt merke til.

Det var i forbindelse med en pressekonferanse før PGA-turneringen i Illinois at Hovland leverte en imitasjon som senere gikk sin seiersgang i sosiale medier.

Nordmannen ble tippet som favoritt til å vinne turneringen av bookmakerne, og ble spurt om hvilke tanker han gjorde seg om nettopp det, ifølge Golf Digest.

- Ehm ... jeg vet ikke hva jeg tenker om det. Stay off the weed, svarte han.

Kommentaren var en parodi på den amerikanske TV-personligheten og sportsjournalisten Steven A. Smith, som har sagt frasen en rekke ganger.

Parodien ble omtalt av en rekke amerikanske medier og videoklippet som er lastet opp på twitterkontoen Skratch har godt over 300.000 visninger.

- Han har befestet sin posisjon som en av golfens beste personligheter, skrev magasinet Golf Digest om nordmannen etter «weed»-kommentaren i juli.

LES OGSÅ: Engelsk avis: - Fem stjerner som kan forlate Manchester City

Magasinet kunne også opplyse at 22-åringen allerede før dette hadde fått kallenavnet «Stoned Rory», på grunn av likhetene med stjernen Rory McIlroy.

Hovland har tidligere blitt spurt om nettopp kallenavnet og likheten med stjernen.

- Jeg er nok litt kjekkere, var nordmannens svar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag