RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Historiske Ronaldo

Sist oppdatert:
3-0 og et historisk mål av Ronaldo til tross: publikum pep mot Brasil da de tok seg til kvartfinalen tirsdag kveld.

Vi fulgte kampen direkte

BRASIL - GHANA 3-0: Ronaldo tegnet seg på scoringslisten allerede etter fem minutters spill, da en ghanesisk spiller opphevet offsiden og måljegeren kom alene med keeper. En klassisk overstegsfinte og Ronaldos 15. VM-mål var et faktum.

Det er ett mer enn Gerd Müller.

Skal fortsette
Ronaldo er med andre ord tidenes målscorer i VM-sammenheng. Han har også 62 mål på 96 landskamper.

- Jeg er veldig fornøyd med resultatet og med å ta rekorden. Rekorden hadde stått i sju VM, så jeg er naturlig nok veldig fornøyd med å slå den. Men jeg skal fortsette å score, så vi kan vinne tittelen, sa han etter kampen.

Ronaldo, som fikk skarp kritikk før og i begynnelsen av VM på grunn av sin vekt og dårlige form, har nå scoret tre mål i VM. Det er ett færre enn Miroslav Klose.

- Jeg skal vise at jeg fortsatt kan, bedyrer han.

Han syntes det var en vanskelig kamp.

- Vi måtte virkelig kjempe for seieren. Men alle ga alt, og det må vi gjøre i neste kamp også. Vi vinner som et lag. Jeg scorer mål og vi er videre. Nå vil jeg bare ha mer og mer og mer.

Ghana best
Men det var Ghana som tok tak i kampen, også etter scoringen til Ronaldo. Brasil virket en smule lammet, for ghaneserne spilte seg fram til flere gode sjanser. Og hadde det ikke vært for at headingen til Rennes-spilleren John Mensah gikk rett i foten til Dida, så hadde Ghana vært på høyde i målprotokollen også.

Særlig siden Adrianos 2-0-scoring like etterpå var offside.

Pauseresultatet var med andre ord høyst ufortjent, for laget som var nærmest sambatakter – det var Ghana.

Etter hvilen fortsatte de sitt respektløse spill, selv om det ble en smule mer fantasiløst. Det ble mer skudd fra distanse, snarere enn god bevegelse og korte pasninger foran det brasilianske midtforsvaret.

Pep mot Brasil
Og Brasil gjorde ikke mer enn de måtte, i og med at de hadde 2-0 å gå på. Spesielt mye lettere ble det ikke heller da Asamoah Gyan ble utvist – VMs 25. røde kort - etter at han fikk sitt andre gule. Det var det bare ti minutter igjen, og det var ingen tvil igjen om hvor seieren skulle ende.

Ze Roberto fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 3-0 da han ikke gjorde noen feil alene med keeper. Det kunne ha blitt enda mer også helt på tampen av kampen, da Ghana kapitulerte, men det Kingson i Ghanas mål tok det som kom hans vei.

Fotball er brutalt urettferdig av og til, men for publikums del – og ikke minst for interessen videre – er det kanskje like greit at Brasil vant. Selv om publikum i Dortmund pep mot Brasil da de trillet ball mot slutten av oppgjøret¿

Stolt av Ghana
Ghanas trener Ratomir Dujkovic var veldig stolt av laget sitt, til tross for at det ble tap.

Ghana var det eneste laget fra Afrika som tok seg videre fra gruppespillet.

- De møtte et godt lag, men det er ingen skam å tape mot Brasil, sa han.

Dujkovic ble for øvrig sendt opp på tribunen ved halvtid, på grunn av protestene han kom med etter at Adriano hadde gitt Brasil 2-0 mens han var i offsideposisjon.

Brasil møter vinneren av Spania og Frankrike i kvartfinalen.

P.S Cafu ble tidenes mestspillende brasilianske VM-spiller med 19 kamper. Han passerte Dunga og Taffarel som begge har 18.

P.P.S. Adrianos mål var Brasil 200. i VM-sammenheng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere