*Nettavisen* Sport.

Hit kommmer ikke Giro d'Italia i dag

Foto: (@grandtours/Twitter)

- Mange ryttere danser av glede på hotellet, mener tidligere rytter.

24.05.13 10:06

Arrangøren håpet i det lengste, men den 19.-etappen av årets Giro d'Italia er avlyst.

Årsaken til det er snøbyger i den italienske fjellheimen, og den store risikoen knyttet til å kjøre ned fra fjelltoppene igjen.

- Mange ryttere danser nok av glede på hotellet og i bussene, skriver kommentator Daniel Lloyd på Twitter.

Den store taperen er sykkelfansen som hadde håpet på en spektakulær etappe over Gavia og Stelvio. Den drømmen ble allerede knust torsdag kveld, da arrangøren valte å endre etappetraseen kraftig.

Målgangen opp til Val Martello Martelltal (2059 meter over havet) skulle gå som planlagt, mens Passo Tonale og Passo Castrin ble valgt i stedet for to av Giro d'Italias mest spektakulære fjellpass.

Som bildet over denne artikkelen indikerer: På grunn av stort snøfall på Passo Tonale blir heller ikke dette noe av.

- Sånn er livet. Det er utenfor kontroll, skriver girodirektør Michele Aquarone på Twitter.

«Grunnet de rådende værfoholdene, og spesielt snøen langs hele ruten, er den 19. etappen av Giro d'Italia fra Ponte di Legno til Val Martello/Martelltal avlyst», heter det i den offisielle meldingen.

Selv om rytterne nyter godt av avlysningen med tanke på egen sikkerhet, var denne etappen en av de mest utslagsgivende i årets Giro d'Italia. Nå blir resultatet at Mark Cavendish trolig har sikret seg poengtrøyen i årets ritt, mens Vincenzo Nibali, som var overlegen under torsdagens tempo, har tatt et sjumilssteg mot den rosa ledertrøyen i Pescara.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag