I finaleomgangen led lillesøster Mona Løseth nemlig samme skjebne som Nina gjorde i første.

Dermed ble ikke mesterskapet som Spjelkavik-jentene hadde håpet.

- Jeg fikk den første kombinasjonen (porten) i ansiktet og mistet fokus. Derfor gikk det rett ut, sa Nina Løseth til NTB etter at hun omsider kom ned i målområdet etter slalåmfiaskoen.

- Det var en klassisk løperfeil som skjedde akkurat i det hun skulle sette i gang for alvor, mente sportssjef Claus J. Ryste om Lene Løseths tidlige utkjøring.

Det var stilt store forventninger til henne, men som i storslalåmrennet torsdag, fikk hun ikke klaff i slalåmen heller.

-Skjer fort
- Det kom noen banneord da jeg sto der, for det var jo ikke slik dette VM-rennet skulle gå, men ting skjer fort i slalåm. Det var ingen slag mot skiene som ødela for meg. Nei, dette var ene og alene min feil, forklarte Nina Løseth.

Lillesøster Mona Løseth klarte seg bedre. Hun lå på 27.-plass etter en tur ned fjellsiden, og tok seg finaleomgangen. Men der røk også hun ut etter en lovende start.

- Det er klart det er kjedelig, men jeg ga alt i denne finaleomgangen. Jeg gjorde så godt jeg kunne. Synd det ikke skulle holde helt til mål, sa Mona Løseth.

- Jeg vet ikke hva det var som gikk galt, om det var innerski eller noe annet. Det gikk jo så fort, og plutselig lå jeg der.

Nettavisen fulgte rennet direkte!

Hun la til at hun likte forholdene i langt bedre på sin andre tur ned. Med tidlig startnummer fikk 21-åringen en langt mindre oppkjørt løype å boltre seg i.

Svenske Frida Hansdotter ledet rennet etter 1.-omgangen, men måtte ta til takke med bronsen til slutt.

Den amerikanske 17-åringen Mikaela Schiffin vant den gjeveste medaljen. Østerrikes Michaele Kirchgasser kjørte seg opp til sølv, 22 hundredeler bak vinneren.

Ny skuffelse
For Nina Løseth ble lørdagen en ny skuffelse. I storslalåm misset hun fullstendig i målhenget i finaleomgangen. 23-åringen endte hele 8,26 sekunder bak vinneren.

I lagkonkurransen var hun med på det norske laget som først ble utropt som duell-vinner i åttedelsfinalen. Så kom kontrabeskjeden.

- Dette ble som å få lørdagsgodt uten å få noen glede av det. Slik føltes det i alle fall for meg, sa Nina Løseth til NTB etter lagkonkurransen. (©NTB)