RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Hesteguiden.com)

Hitchcock regisserer millionjakten

Formsterke Hitchcock blir en av Nettavisens to V75-bankere på Forus der en eventuell alenevinner jakter 25 millioner.

Favorittene stod nesten i kø sist helg i V75-spillet på Momarken og bortsett fra Tuxi Titan i V75-6 var det rett fram. Det betød at det ikke ble utbetaling for verken seks rette eller fem rette, og mer påfyll til jokerpotten. En eventuell alenevinner kan således hente hjem ca 25 millioner kroner lørdag, men undertegnede har liten tro på at denne blir utløst da det solide favoritter på farten.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Undertegnede har Frode Hamre som en av sine beste kilder og det er ikke tilfeldig at Frode Hamre og hans stallhester vinner så mange løp. Frode er en mester i å lese løp og en mester til å matche sine stallhester. Torsdag ettermiddag fikk jeg los på Frode og etter å ha pratet med ham var jeg aldri i tvil.

Innleveringsfrister Forus lørdag
V5 kl. 14.10
V75 kl. 15.00

V4 kl. 16.10
DD kl. 16.40

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong.

Nå er det tet og da er det over
2 Hitchcock har vunnet sportrekningen i V75-3 og da vet vi hva det betyr i disse eliteløpene. Den som får tet, er også en svært sannsynlig vinner. Hitchcock var gnistrende toer i Bergen tredje sist etter en kraftfull avslutning, Hitchcock holdt koken strålende fra tet i C.J. Koster Memorial på Charlottenlund nest sist og var urtapper fra dødens på Jarlsberg for fjorten dager siden. Sist gang hesten gikk i tet her hjemme, måtte det som kjent et forstørret målfoto til for å utrope Yarrah Boko som vinner. Frode tar svært sjelden feil på vegne av sine egne hester og mener at Hitchcock er en bankerkandidat lørdag. Vi nøler ikke og bankerspiller Hitchcock uten særlig bekymring.
Rangering V75-3/V5-5: A: 2 B: 5-4-9-11 C: 8-6-3 D: 1-12-10-7

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Jeg har ingen argumenter
Det hender jeg argumenterer med at hester er av kjøtt og blod de også, når jeg noen ganger skal argumentere for hvorfor jeg prøver å spille vekk en storfavoritt. Men jeg ser ingen svakhetstegn hos 14 Ulsrud Tea som gjorde narr av stallskriket Frøyu Oda på Bjerke i sin siste start på Bjerke (30. september). Hun har en fantastisk speed denne dama, hun er enestående regulerbar, kusken har stålkontroll på hvordan han skal disponere underveis og motstanden er svakere enn på lenge. Selv om 60 meter alltid vil være 60 meter tillegg, så er ingen grunn til å spekulere. Vi bankerspiller også 14 Ulsrud Tea i V75-2.
Rangering V75-2/V5-4: A: 14 B: 15 C: 11-3-2-4-9-7-6-12-13-5-8-10

Punkt ett eller punktum
En tapper 3 Punkt Ett kunne ikke stå imot siste støtet fra dødenstravende Hope And Glory på Bjerke 6. november. Den flotte seksårshoppa falt med flagget til topps den dagen, men burde kanskje vunnet for å få helt godkjent. Lørdag blir Punkt Ett stor favoritt i V75-1. Nettavisen har tjent solide penger på Punkt Ett dette året, men lørdag garderer vi henne.

Først og fremst med Westergaard-hoppene 13 Premance Simoni og 14 Sizzling som begge går til mål alle dager i uken. Dette hoppeløpet holder ujevn kvalitet, og dermed er det gjerne lettere å avansere fra køen. Premance Simoni var brenngod fra 20 meter tillegg i et V75-løp på Sørlandet nest sist og kom glitrende tilbake etter galopp sist. Sizzling ble litt bortkjørt av Åsbjørn Tengsareid sist på Bjerke og satt bom fast i mål da.

7 Pouline Byvang og 11 Let Ther Be Rock holder begge kanonform for dagen og kan være aktuelle ute på kanten, selv om motstanden er kraftig skjerpet nå.
Rangering V75-1/V5-3: A: 3 B: 13-14-7-11 C: 4-6-1-10-12-2-5-8-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong.

Gubben eller hva?
Otterens 4-årsløp som er for fireårige kaldblodshester danner rammen for V75-4 og her heiser vi nødflagget , da dette er et løp som er vrient å lese. Selv om det kun starter ti hester i løpet, starter de fra fire forskjellige distanser og her er det både tvilsom formutvikling på noen, det er fart i overflod på andre og et par hester med klart bedre form enn det programraden indikerer.

Vi setter fjerdevalget 9 Kleppe Slauren først, da vi innbiller oss at denne skulle hatt mye mer penger på konto. Kleppe Slauren gjorde en flott avslutning til sjette i Derby og startet deretter i et V75-løp fra tillegg i sin siste start. Feilfritt tror vi Kleppe Slauren kan ta ned denne gjengen.

Ganske klar favoritt blir svenskegjesten 1 Tomtegubben. Det synes undertegnede er litt overraskende selv om hesten kanskje hadde slått Myr Faksen sist i Umeå. Men Myr Faksen har alt annet enn toppform for dagen og dessuten stod Tomtegubben 40 meter foran i det løpet. Så er det jo slik at Tomtegubben nesten garantert er tethest her (kun Røste Henrik ved siden av seg) og fra tet øker selvsagt sjansene. 6 Moe Hrym er god fra start, men ikke like bøs i sluttfasen. Her vil nok Tom Erik Solberg gi hesten et fint ryggløp.

10 Lidå Ø.K. står tøft inne i dette løpet og må nok enda engang gjøre grovjobben selv. Hester som 3 Hirvonen (klart bedre enn raden), 4 Art Haaken (travsikker og kan smyge fint med her), 5 Solberg Jela (har toppform), og7 Nordby Aask (knallgod vinner på Forus tredje sist, men har ikke fungert i de to siste) har alle en viss vinnersjanse i et helskummelt løp. 8 Tangen Odin og 2 Røste Henrik har vi derimot tungt for å se vinne.
Rangering V75-4/V4-1: A: 9 B: 1-6-10-7 C: 3-4-5-8 D: 2

Vi glemmer ikke
Tirsdag 5. november lanserte undertegnede 9 Karon Beach som en frekk V65-banker på Forus. Pål Buers nyervervelse kom seg tidlig til tet og jeg trodde løpet var kjørt, men der tok jeg grundig feil. It's All In Game fikk overta teten enkelt etter 600 meter og en middels Karon Beach måtte nøye seg med tredje den dagen. I følge Buer selv bommet han på balansen den dagen og hesten fikk aldri opp farten og derfor lettes hesten i balansen til lørdagens løp. Vi slipper ikke denne kapasitetstraveren og lørdag blir hesten lite betrodd og ender trolig som et femtevalg. Dette kan være lørdagens beste objekt (han har vært rågod på Leangen tidligere Karon Beach) og vi heiser hesten fram som tipsener påny.

5 Lucky Coral trodde jeg skulle bli favoritt, men fredag formiddag er 1 Above Every One forholdsvis klar favoritt. Lucky Coral har utviklet seg strålende de siste månedene og det kan være hesten som leder dette løpet fra start til mål. 1 Above Every One kan neppe forsvare sitt innerspor, men hesten har en flott oppgave foran seg her. Normalt skulle jo 8 Laddie's Rebellion vært en klar seierskandidat i dette løpet, men nå er formen mer enn uviss.

Enkle 6 French Pride møter billig motstand, og kan muligens blande seg inn i seiersstriden. 4 Lookalike har utviklet seg fint i Bergen de siste månedene og med Vidar Hop som makker kan hesten være en liten fidus. 12 Wayne er et mulig kryss helt ute på kanten.
Rangering V75-5/V4-2: A: 9 B: 5-1-8 C: 6-4-12-10-11-7 D: 2-3

Dags for dag?
I V75-6 synes vi 3 Dag og 1 Dag Odinson stiller med de beste forutsetningene all den tid det er sprint og begge står på strek. 3 Dag var strålende i seiersløpene både fjerde sist, tredje sist og nest sist, men likte svært dårlig å gå utapå Holterjerven sist på Bjerke. Dag er ikke kjent for å ha lange formtopper og det kan ha vært et signal om at formen allerede er på retur igjen sist, men her er det bra tetmuligheter og da setter vi hesten først.

1 Dag Odinson tapte regelrett for sterke Røster sist og hadde aldri vunnet det løpet selv uten oppløpsgalopp. Vi innbilller oss at sprint er en klar fordel og Dag Odinson er selvsagt tidlig aktuell her. 9 Jærvsø Ole var rett og slett kanongod i seiersløpet på Sørlandet sist søndag, men har en litt annerledes oppgave her. 12 Doktor Jaros utstyres med Svein Ove Wassberg og da skal niendevalget tidlig med.

Det skal også 15 A.B. Lom'n som tross bakspor på 20 meter tillegg har en bra rygg på startkjappe Osingen. 10 Friskus kviknet til i monte sist og kan kanskje dra nytte av det i dette løpet. Fartsmessig er han som kjent fortsatt mer enn god nok. Jeg tror vinneren er fanget på disse.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 3 B: 1-9-12-15-10 C: 5-4-11-8-6-7 D: 2-14-13

Er det så enkelt
Er det så enkelt at vinneren enten er 2 Space Bee eller 1 Poker D.K. i V75-7? Det kan det være, men når distansen er spreke 2990 meter er vi ikke like sikre.

Offensive Tom Erik Solberg er nok ikke fornøyd før han sitter i tet med formhesten 2 Space Bee og slik denne har sett ut i seiersløpene på slutten er det vanskelig å ikke sette hesten først. En viss galoppfare er det nok fortsatt, så får vi se om 2990 meter er passende for hesten.

1 Poker D.K. får dermed tet eller lederrygg. Hesten har levert flotte innsatser hjemme i Danmark og kommer til Norge for å vinne dette løpet. 12 Herecomesthesun har jeg kommet feil på stort sett hver eneste gang og jeg har spekulert og gardert. Nå har jeg kapaitulert, for dette er en gnistrende god hest som kan vinne dette selv fra 40 meter tillegg og vi tror Djøselands seiersmaskin er en bedre hest enn 15 Laugh At My Face som uansett hører hjemme på gardering.

Det gjør også 6 Quincy Frontline (eventyrlig utvikling i Hamre-regi) og bak disse igjen er det flere fine hester som kan være med ihvertfall i trippelkampen.
Rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 2 B: 1-12-15-6 C: 13-7-10-4-5-14-9-11-8

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere