RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters)

Hitler «terroriserer» London-OL

Sist oppdatert:
Arven etter Hitler kan stikke kjepper i hjulene til forberedelsene mot OL i 2012.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det var stor ståhei og jubel da Storbritannia og London vant kampen om de olympiske sommerlekene i 2012. Den gang var det nok få som tenkte på at rester etter andre verdenskrig kunne vise seg å være udetonerte millionbomber.

NA24 - din næringslivsavis

For tiden holder konstruksjonsarbeidere på å rydde opp området hvor de planlagte lekene skal stå om få år. Et stort problem som de sliter med er restene etter den tyske flystyrken Luftwaffe under andre verdenskrig. For når tyskerne med Hitler i spissen bombarderte London med 19.000 tonn bomber i den såkalte blitz-krigen var det rundt ti prosent som ikke detonerte, men som ble begravet rundt omkring i hovedstaden. Det er anslått at London har så mye som 5.057 mulige tilfeller av udetonerte bomber, ifølge Bloomberg.

Så langt har budsjettene allerede sprukket kraftig og blitt tre ganger så dyre til 9,3 milliarder pund, eller rundt 105 milliarder kroner.

- De siktet på bryggene og mange av dem bommet, så de ligger over alt, sier Richard Pawlyn, direktør hos Landmark Information Group, ifølge Bloomberg.

Selv om det er sjeldent at det blir funnet udetonerte bomber finner britene stadig mindre eksplosiver, som håndgranater, som ikke er detonert. De tre siste årene har 8.500 blitt funnet i Storbritannia.

Så langt har myndighetene med ansvar for OL-forberedelsene funnet en granat, men de tar risikoen knyttet til eventuelle bombefunn svært alvorlig.

- Det er forlatte bomber der som man vet om. Gitt størrelsen og området det (olympiske området) ligger i er det sannsynlig at det er ukjente bomber der også. Det kommer ikke til å bli en liten jobb, sier Mike Sainsbury, direktør hos Zetica, ifølge Bloomberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere