RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: hesteguiden.com

Høitomt på hugget!

Sist oppdatert:
Eirik Høitomt innfridde med vår lunsjbanker på tirsdag, og han får fornyet tillit i lunsjen i dag.

Sportspills meny torsdag
Dobbel V5 Bergen: Åsbjørn best i Bergen

V65 Åby: Veijo fortsetter fremgangen!
Oddstips: Storhamar på hugget
Overgangsmarkedet: Gresk landslagsspiller til Roma

Torsdagen er som vanlig en travel dag for de som løper til lukene hos Norsk Rikstoto, og det hele åpnes opp med lunsjtrav til både Örebro i Sverige og i Drammen her på berget.

Det fortsetter så på kvelden med V65-spill til Åby hos søta bror og spill til en dobbel V5-omgang på Bergen travpark i Norge, og våre lesere får nær sagt som vanlig servert tips til alle baner denne torsdagen.

Eirik Høitomt likte nok svært dårlig å bli slått av Tom Erik Solberg i kampen om fjorårets landschampionat, og i innledningen på dette året har rogalendingen slått fryktelig tilbake. Hele nitten triumfer har fighteren bokført så langt i januar, og vi tror han pynter ytterligere på den statistikken i lunsjen i Drammen i dag.

Vi synes det lukter fine penger lang vei av dagens V5-spill i lunsjen i Drammen, og vi tar en frekkis i et ellers vidåpent løp ved å lansere 11 Treatmenice som en banker i et varmblodsløp i lavt grunnlag i den andre avdelingen. Dette løpet holder etter vårt skjønn svært lav klasse, og vi er ikke det minste i tvil om at vi spiller den hesten med klart størst kapasitet i løpet. Tidligere vært svært usikker, men det var bedring sist.

Etter noen utstyrsendringer i den siste starten fremsto nemlig 4-årshoppa i en langt mer stabil utgave, og vi synes hun fullførte flott til femte på 18.6 full vei den gangen. Det var mot klart tøffere konkurrenter enn dagens, og løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort godt (hun er snakk om et andrevalg i spillet). Ny kusk Eirik Høitomt er en mester på denne typen hest, og da bankerspiller vi!

Vår rangering V5-2: A: 11 B: 5-10-2-7-8 C: 1-3-12-4-6-9

Innleveringsfrister Drammen
V5 kl. 13.37
DD kl. 14.12

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-1, 1700 meter autostart
Et sprintløp for kaldblodshester i relativt høyt grunnlag hvor de aller fleste av deltagerne holder litt dunkel form innleder denne rebusen, og vi synes da bred gardering virker som en fornuftig løsning. En spennende start i regi Pål Sem gjør 2 Fautveien, og vi synes dagens oppgav er som skreddersydd for 11-åringen. Kjapp i vei, og på sitt beste kan han fort lede et slikt løp rundt om.

En av få i feltet som har vist litt form nå på slutten er 9 Frøen Balder, men dagens arena er ingen fordel for den litt usikre 9-åringen. Han har fått sølv to ganger på rad, og i en feilfri utgave kan han klatre helt til topp i dag. Sporet er ikke det beste for 8 Branddon, men han skal være av de bedre i dette løpet i en feilfri utgave. Sprintegenskapene er fine, men han er ikke stø på beina.

En habil sprinter på sitt beste er 7 Orella, og Engebretsen-traveren bør kunne kjempe langt fremme i et løp som dette. Vant ikke løp i hele fjor (fire sølv), men formen er litt bedre enn raden nå. Det ble stive bein for 5 Solør May i et løp det var veldig høyt oppdrevet tempo sist, men i dag blir det et helt annet løp. Da kan hun duge, og hun gikk fint til fjerde på 28.6 på en sprint i den nest siste starten.
Vår rangering V5-1: A: 2 B: 9-8-7-5 C: 4-6-10-1-3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-3, 2100 meter autostart
Vi støter på et fryktelig uoversiktlig kaldblodsløp i lavt grunnlag i den tredje avdelingen, og vi garderer da følgelig veldig bredt. Favoritt blir 6 Tun Faks etter å ha vunnet på enkle 38.1 full vei i den siste starten (imponerte ikke da), og det sier sitt. 4-årshoppa må trolig rekordforbedre seg kraftig for å kunne legge på til sin andre strake triumf, men hun kan være litt forbedret etter litt pause.

Nestfavoritt blir 7 Trysilbjønn, men en 3-åring i autodebut fra et spor litt langt ute på bilvingen med Eldar Harviken i sulkyen på en arena som dagens er ikke musikk i våre ører. Dog snakk om en fin type dette, og han gikk fint til tredje på 36.6 i årsdebuten. Vi synes 3 Sjefsthea var positiv i to løp før hun var svak i den siste starten, men tilbake i slag skal hun være av de bedre i dette løpet.

Det går positive rapporter på 11 Sylv Jerka (gått fint i en lokalkjøring), og da må Åsajerven-datteren vurderes tidlig. Helt nede på 33.4 full vei var 9 Hage Frøya i den nest siste starten, og i fra et fint spor med Eirik Høitomt i sulkyen skal da Knutsen-traveren være snakk om en opplagt vinnerkandidat. Fart og feil er det på både 2 Bjarnes Prins og 8 Lykkje Elise, men begge duger trolig feilfritt.
Vår rangering V5-3: A: 3 B: 7-6-11-9-2-8-4-10 C: 1-12-5

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5-4, 1700 meter autostart
Et sprintløp for varmblodshester støter vi på i den fjerde avdelingen, og vi finner fem vinnerkandidater. Vi har dog klart mest tro på tre hester, og fremst setter vi formsterke 2 Grandiezel (nå strøket!). 6-åringen har fått hhv tredje og sølv i de to siste startene bak klart bedre hester enn dagens konkurrenter, og det kan ikke bli mye feil i fra dette sporet for Anderssen-traveren denne gangen.

Litt bedre enn raden er 1 Ådra Hornline (uheldig i den siste starten), men raden taler sitt tydelige språk. Langt i fra stø på beina, og i et forsøk på å beholde teten kan fort 5-årshoppa hoppe inn på den første svingen på en arena som dagens. Aldri vunnet løp før, men i et løp som dette skal Tengsareid-traveren kunne være seiersaktuell i en feilfri utgave (vi synes dog det er en favoritt i litt fare).

Ikke helt som best i den siste starten før litt pause var 11 San Power M.B. (fått ladet batteriene litt nå), men 5-åringen fikk fjerde på fine 13.9 i et løp i Sverige forut for den starten. Vant et sprintløp på 14.8 for nettopp dagens kusk Per O. Midtfjeld på Jarlsberg i oktober i fjor i fra et tilsvarende spor, og den gangen skyllte han bare rundt konurrentene til slutt (krysses da på alle bonger i dag).
Vår rangering V5-4: A: 1 B: 11-8-3-5 C: 6-7-4-9

V5-5, 1700 meter autostart
Vi kan ikke få øye på mer enn tre vinnerkandidater i dette sprintløpet for varmblodshester som avslutter denne rebusen, og det må være snakk om en topp vinnersjanse for 4 Prins Trøjborg. Kusk Vidar Hop kjørte butt i rygger til slutt etter en innvendig reise ved andreplassen på fine 16.1 over aktuell distanse i årsdebuten, og løp i kroppen har normalt gjort godt. 6-åringen vant fire løp i fjor, og fra tet blir ikke favoritten lett å slå. Dersom favoritten blir fanget opp i "dødens" blir det straks verre, og det er ikke helt utenkelig at det kan skje.

Tom Erik Solberg vil nok også nemlig ha et ord med i laget bak nykommeren 1 Bueno Di Quattro både ned startsiden og til slutt, og med relativt gode rapporter i ryggen, krysser vi på våre to største spilleforslag. 5-åringen ga et godt inntrykk i de to seiersløpene i raden når vi sjekket ham via ATG`s løpsarkiv, og vi tror han skal duge godt her. Blir det for tøff kjøring mellom favorittene der fremme i front kan Gunnar Austevoll skumme fløten til slutt bak 6 Shoguns King, og den hesten var positiv til sølv på 17.2 over aktuell distanse i den siste starten.
Vår rangering V5-5: A: 4 B: 1-6 C: 3-9-2-7-10-5-11-12

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere