RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høitomt sitter med nøkkelen

Sist oppdatert:
Landschampion Eirik Høitomt skal kjøre seks hester som er i favorittsjiktet under kveldens doble V5-omgang på Jarlsberg. Her kan du lese hans vurderinger.

Her finner du Nettavisens tips til V5A på Jarlsberg.

Her finner du tipsene til V5B.

Etter en ukes ferie i syden var Eirik Høitomt tilbake i Norge onsdag, og i kveld kan han kanskje finansiere en ny ferieuke. Seks av hans oppsitt hører hjemme i favorittsjiktet, og flere av hestene blir favoritter. Vi tok en prat med landschampionen for å høre hvordan han vurderte sine oppsitt for kvelden.

Høitomt innleder V5-løpene med 12 Amor Mia i V5-1A.
- Jeg kjørte henne på Momarken forleden, og hun virket stø og fin. Det er ei hoppe med stor fart. Her møter hun et par konkurrenter som kan bli for gode, men hun er aktuell på 3-4 hester, vurderer Eirik Høitomt.

Her kan du registrere deg og spille. Du kan bruke Visa-kortet til å spille med på Nettavisens travmagasin.

V5-3A er et hoppeløp hvor Høitomt har fått et oppsitt av kollega Cato Antonsen.
- 1 Smok'n Miracle kjørte jeg i V75 på Forus. Det var et fint bekjentskap. Vi fikk et fint løp i lederryggen, og annenplassen var maks. Hun var rask fra start i volten. Dersom hun er like rask bak bilen tror jeg ikke det blir lett å hente en lengde på henne. I utgangspunktet vil jeg sitte foran, og hun er en av flere som kan vinne.

Frisli Modin er oppsittet i V5-5A/1B.
- Det virket som han trengte løpet sist. Han slet litt på startsiden da, men gikk bra etterpå. Det er en stund siden den starten, og så langt har jeg ikke fått noen rapporter om dagsformen. Dersom hesten er på topp kan han vinne et slikt løp, men i mine øyne er det en favoritt som bør garderes.

I V5-3B blir Grans Trygve klar favoritt etter lang pause.
- Jeg kjørte 1.34 over 2100 meter med han i et hurtigarbeide nylig, og var fornøyd med hvordan han fungerte da. Her er han ute i riktig selskap, og jeg synes det er greit at han blir favoritt. Det er min beste sjanse for dagen.

Beak's Romeo var hesten som sikret Høitomt landschampionatet i 2005, og er en hest han har vunnet mange løp med. Nå kommer vallaken ut fra førstesporet i V5-4B.
- Vi blir nok overflydd fra start, og får håpe at vi kommer oss ut. Hesten sliter litt med aksjonen, men viste at formen er fin i seiersløpet på Sørlandet sist. Han må med på gardering.

V5-5B er et hoppeløp hvor Eirik sitter i sulkyen bak Stranda Torill.
- Hun fungerte ikke som best sist, og jeg er litt usikker på henne etter det løpet. Her er sporet fint, men det er ikke alltid hun løser like bra fra start. På sitt beste kan hun kjempe om teten, og hun har vunnet flest løp fra den posisjonen. Hoppa skal strekes ved gardering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere