Gå til sidens hovedinnhold

- Hjälp, vi har fått GULDfeber!

Sverige står på hodet etter gull i første forsøk. Og selvfølgelig er gullgrossist Anja Pärson årsaken.

ÅRE (Nettavisen): Noen mennesker er rett og slett født vinnere. Få om noen trodde likevel at Anja Pärson atter en gang kunne trylle frem X-faktoren for å vinne VM-gull på hjemmebane.

Men der marginene har stanget i mot hele denne sesongen, fant hun i dag flyten. Og på den medgangsbølgen surfet hun ned Åreskutan til en flommende hyllest fra et forfrossent berg av «Medel-Svenssons».

Dermed endte det med et nytt på punkt på denne fantastiske VM-fasiten:

2001: GULL i St. Anton (slalåm), bronse i storslalåm.
2003: GULL i St. Moritz (storslalåm).
2005: GULL i St. Caterina (super G og storslalåm). Sølv i kombinasjonen.
2007: GULL i Åre (super G).

Tipper tre gull
Av alle er det nå den sinte spaltisten Lasse Anrell som leder an i gullropet. Under tittelen «Anrell in Hell» har den legendariske journalisten i Aftonbladet, slått rundt seg med slegge de siste dagene.

«Legg ned hele dritten, og bygg vindkraftverk i traseene», lød oppfordringen i går. I dag kvitrer han som en liten måltrost om Sverige, Åre og Anja.

- Det var ekstremt imponerende. Ingen hadde overhode kunnet regne med dette på forhånd. Snakk om bragd!, sier han til Nettavisen.

Dermed kan det godt hende spalten i løpet av uka døpes om til «Verdensklasse-Lasse» – om de svenske alpinistene fortsetter å levere slik han selv tror.

- Nå tror jeg gull for Anja i kombinasjonen, og medalje i utfor. I tillegg tar vi gull i slalåm. Dette betyr veldig mye for selve mesterskapet i Åre. Den første av våre fem medaljekandidater har levert. Nå kan alle slappe av.

Ga blaffen
Deler av Pärsons suksess tilskrives nå at hun ga blaffen i verdenscuprennet i italienske San Sicario forrige helg, og heller ladet opp med venner i kjente i Sverige.

- Etter Cortina d’Ampezzo valgte vi å dra hjem for å trene skikkelig. Vi ville ikke la alt være opp til de siste treningsdagene før VM, for da kunne de andre tatt igjen oss, sier landslagstrener Michael Junglind til Nettavisen.

- Hvor overrasket er du?

- Ikke så veldig faktisk. Jeg synes hun har kjørt godt i fartsdisiplinene hele sesongen, selv om hun ikke har vært med helt i toppen. I dag var det hennes tur.

Takket pappa
Fra podiet under pressekonferanse i dag takket Pärson selv pappa Anders, som har fulgt datteren hele karrieren som hennes teknikktrener på landslaget.

Han har blant annet sørget for å sende jenta si på hyttetur med venner, mens han selv har sittet opp og skrudd detaljer på hennes alpinstøvler. Deretter kom rapportene om mestertakter i treningsløypa av 25-åringen.

- Hva betyr dette gullet for Sverige og interessen rundt mesterskapet?

- Vi fikk en virkelig dårlig start med utsettelser og avlysninger av øvelser. Nå føler jeg presset er i ferd med å avta, ettersom vi allerede har levert mesterskapsmedaljer. Jeg tror stemningen i den svenske troppen blir mer avslappet og at vi kan ha de morsomt i det resterende to ukene, svarer Anja Pärson på spørsmål fra Nettavisen.

Fredag er scenen striglet igjen av Åre fantastiske bakkemannskaper. Da er det superkombinasjon og ny gulljakt for Pärson & co. En nasjon går på nytt av hengslene.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien