*Nettavisen* Sport.

Hjalp Eggen med vrakingen

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

- Det er ikke noe poeng for meg å reise til Madrid for å sitte ytterst på reservebenken, sier Fredrik Winsnes.

21.10.10 16:41

MADRID (Nettavisen): 10. juni i fjor spilte han fra start i Norges VM-kvalifiseringskamp mot Nederland. I hele 2009-sesongen var han blant Tippeligaens største profiler.

Torsdag sitter Fredrik Winsnes hjemme i Trondheim når Rosenborg spiller Europa League-kamp mot Atletico på Vicente Calderon-stadion i Madrid – etter å ha kjørt en skikkelig treningsøkt alene på vinterlige Lerkendal.

34-åringen er rett og slett ikke funnet verdig en plass i 18-mannstroppen.

Følg Atletico Madrid - Rosenborg direkte her fra 21.05.

- Det er en vurdering vi har tatt. Vi har bare plass til 18 spillere i troppen. I øyeblikket er han et tredjevalg, sier Nils Arne Eggen til Adresseavisen. RBK-sjefen valgte i stedet å ta med Bakary Saré og Roar Strand som midtbanereserver.

Les også: - Det viktigste blir å holde tett bakover

- Lettere for Eggen
Til Nettavisen forteller Fredrik Winsnes at han selv ba om møtet som endte med at han fikk den negative beskjeden.

- Jeg ba om en prat med Nils Arne og Trond (Henriksen) mandag. I det siste har jeg jo skjønt hvor landet ligger, og ga beskjed om at hvis det uansett var liten sjanse for at de kom til å bruke meg, kunne de like gjerne ta med en ung spiller.

- Jeg har vært med på så mye at det ikke er noe poeng for meg å reise til Madrid for å sitte ytterst på reservebenken, sier Winsnes, som mener han gjorde alle en tjeneste ved å be om møtet.

- Det gjorde det lettere for Nils Arne å sette meg ut, for jeg vet det ville vært ubehagelig for ham. Og for min egen del er det mye bedre å være hjemme og få trent skikkelig enn å reise til Madrid for å være ubenyttet reserve. Hadde jeg reist, hadde det i realiteten blitt fem dager på rad uten ei eneste skikkelig treningsøkt for meg denne uka.

Les også: - Klubben har en jobb å gjøre

Tror ikke på julenissen
- Da du ba om møtet med Eggen og Henriksen, hadde du vel håpet på en annen beskjed, nemlig at de ønsket å satse på deg i kampen?

- Jeg tror ikke på julenissen lenger. Jeg har selvfølgelig merket at jeg ligger litt bak «Boba» (Saré) og Roar (Strand). Og alle vet jo at Roar er en spiller som kan komme inn og gjøre en jobb i flere posisjoner i en slik kamp enn jeg kan, sier Winsnes ærlig.

- Hvordan opplever du situasjonen?

- Dette er jo ikke noe nytt nå. Etter at Nils Arne tok over, merket jeg tidlig at jeg kanskje ikke var blant dem han ville satse på, selv om jeg klamret meg fast på laget en stund. Så jeg har på en måte innfunnet meg med situasjonen, og er egentlig veldig i modus for neste sesong. Det har jeg vært en god stund allerede.

- Betyr det at du har gitt opp resten av denne sesongen?

- Selvfølgelig ikke. Jeg har veldig lyst til å spille fotball, og gjør en best mulig jobb hver dag for å være klar hvis Nils Arne har bruk for meg.

- Ingen vits i å være sur
- Hvordan føles det å være såpass ute i kulden?

- Jeg har jo vært i lignende situasjoner et par ganger tidligere – og også da har Nils Arne vært involvert. Jeg har klart å jobbe meg tilbake, og det skal jeg klare igjen. Det er ingen vits i å gå rundt her og være sur, det har jeg gjort nok før, sier Winsnes, som ikke vil kritisere Nils Arne Eggen for valgene treneren har gjort.

At de to fotballfaglig har ulikt syn på en del ting, trenger man likevel verken være fotballprofessor eller psykolog for å skjønne.

At Fredrik Winsnes ser fram til å stille med blanke når Jan Jönsson blir Rosenborg-trener 1. januar, er heller ikke noe kontroversielt tips.

PS. RBKs lag mot Atletico Madrid torsdag kveld (4-3-3): Daniel Örlund – Mikael Lustig, Mattias Bjärsmyr, Vadim Demidov, Mikael Dorsin – Markus Henriksen, Anthony Annan, Per Ciljan Skjelbred – Morten Moldskred, Rade Prica, Steffen Iversen. På benken sitter Trond Olsen, Simen Wangberg, Osei Oviasu, Bakary Saré, Michael Jamtfall, Roar Strand og reservekeeper Erik Mellevold Bråthen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.