Gå til sidens hovedinnhold

Hjalp ikke å sparke Solbakken

Köln rykket ned.

Borussia Dortmund hadde allerede blitt seriemestere foran Bayern München før lørdagens siste serierunde i Bundesligaen, men det var fortsatt knyttet spenning til nedrykkstriden.

FC Köln lå før lørdagens kamp mot Bayern München på kvalikplass med 30 poeng.

Köln har kun tatt ett poeng etter at Solbakken fikk sparken som hovedtrener 12 april, og trengte seier mot Champions League-finalistene for å sikre kvalikkplassen.

For på plassen bak Köln lå hovedstadlaget Hertha Berlin med sine 28 poeng.

Hertha Berlin hadde et noe lettere utgangspunkt da de fikk besøk av Hoffenheim hjemme på Olympiastadion i Berlin lørdag.

Og allerede etter 14 minutter gikk Kjetil Rekdals gamle klubb opp i ledelsen etter scoring av Anis Ben-Hatira.

På slutten av omgangen ble også Hoffenheims Ryan Babel utvist etter å ha mottatt sitt andre gule kort, og Köln kunne se ut til å glemme å få noe hjelp i Berlin.

En hjelp de sårt kunne trengt. For i oppgjøret mellom Köln og Bayern München på RheinEnergie Stadion var det liten tvil om hvem som skulle stikke av med seieren.

Det tok riktignok 34 minutter før gjestene satte inn sin første scoring for kvelden. Franck Ribery fant Thomas Müller som satte inn 1-0 for gjestene, et resultat som stod seg til pause.

Etter hvilen var det en Köln-spiller som var sist på ballen da det ble scoring etter 52 minutter. Dessverre for hjemmelaget satte Kölns Pedro Geromel ballen i eget nett, og bedre ble det ikke da Arjen Robben satte inn 3-0 to minutter senere.

Hjemmelaget reduserte til 1-3 da Arsenal-klare Lukas Podolski fant innbytter Milivoje Novakovic som satte ballen i mål etter 63 minutter, men det hjalp lite da Thomas Müller satte inn sitt andre mål for gjestene fem minutter før slutt.

Kampen endte dermed til slutt 4-1 til Bayern München.

I Berlin fortsatte hjemmelaget Hertha å score mot Hoffenheim og vant til slutt 3-1. Hertha gikk dermed forbi Köln på tabellen som rykker direkte ned.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto