RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjelmeset hadde lyst til å legge opp

Foto: Lise Åserud (Scanpix)
Sist oppdatert:
Odd-Bjørn Hjelmeset orket ikke tanken på VM i Holmenkollen.

- Nå skal jeg forberede meg til femmila. Men jeg regner med jeg får en smell når jeg kommer hjem. Det er fryktelig å ha ødelagt dette for Martin (Johnsrud Sundby), Lars (Berger) og Petter (Northug), sa Odd-Bjørn Hjelmeset til Nettavisen etter OL-stafetten i Vancouver.

Veteranen tok all skyld for at Norge måtte ta til takke med sølv, og aldri var inne i gullkampen, etter at Hjelmeset ga bort over et halvminutt på sin etappe.

Og ganske riktig – smellen kom.

- Veldig lei meg
- Jeg har vært veldig lei meg. Jeg kjenner meg selv såpass godt at jeg visste hvordan det kom til å bli. Men jeg har i hvert fall prøvd å ikke la det gå ut over andre, sier 38-åringen.

Torsdag går han sesongens siste verdenscuprenn, den klassiske sprinten i Drammen.

For en uke siden trodde Hjelmeset rennet også kunne bli hans siste i verdenscupen noen sinne. Veteranen var inne på tanken om å legge opp.

- Da jeg kom hjem, hadde jeg bare lyst til å slappe av og kose meg med familien. Jeg hadde ikke lyst til å trene. Og jeg hadde i hvert fall ikke lyst til å tenke på VM neste år, sier han åpenhjertig til Nettavisen.

- Kommer til å angre
Nå har han kommet på bedre tanker.

- Jeg var en tur oppe i Holmenkollen mandag. Og jeg fant vel ut at jeg har lyst til å prøve meg på 15 km klassisk i VM. Det er denne ene sjansen jeg får i løpet av karrieren til å gå et mesterskap på hjemmebane.

- Jeg tror jeg kommer til å angre veldig hvis jeg ikke prøver å ta den sjansen, sier Hjelmeset.

- Det er bedre å satse og mislykkes, enn ikke å prøve, fastslår han.

Full støtte
På hjemmebane har han i hvert fall full oppbakking. Både kona og de tre barna på seks, åtte og 15 år stiller seg bak.

- Jeg har ei usedvanlig snill kone som synes det er moro at jeg har det moro. Hun var nok enda mer lei seg enn meg etter OL-stafetten, og jeg tror ikke hun tilgir meg hvis jeg ikke prøver å komme tilbake i VM på hjemmebane, sier Hjelmeset.

Innen den tid regner han med å bli minnet på OL-fiaskoen nokså mange ganger.

- Det er flere som spør om dette hver eneste dag. Og når jeg holder skikurs om kveldene, er det mange som får «is i rubben». Men akkurat det er bare morsomt, humrer Hjelmeset – som sjelden henger lenge med geipen.

PS. Selv om sprinten i Drammen er Hjelmesets siste verdenscupinnsats i vinter, er ikke sesongen over. Han skal både gå femmila i NM, Birkebeineren og Skarverennet, samt – med hans egne ord – en drøss showrenn.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere