RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjelmeset kvitt ryggplagene

(FOTO: ERLEND AAS/SCANPIX)
Onsdag runder Odd-Bjørn Hjelmeset 35 år. Men ryggen blir bare yngre.

- Jeg vet nesten ikke hva jeg skal klage på for tida, sier bursdagsbarnet til Nettavisen.

Rygg- og hofteproblemer gjorde livet småsurt for langrennsveteranen sist vinter. OL holdt på å gå i vasken. Men takket være intensiv behandling fra kiropraktor Ulf Åsheim kunne han stille til start i Torino.

Dørgende stiv
- Problemene i fjor startet egentlig med ei intervalløkt i høyden for ganske nøyaktig et år siden. Jeg gikk meg dørgende stiv og fikk ikke løst opp skikkelig etterpå. I stedet fortsatte jeg å trene hardt, og det ble bare verre og verre, mimrer Hjelmeset.

Etter sprinten i Drammen i mars uttrykte han et håp om underverker i løpet av sommeren. Og noen måneder med sol og barmark var faktisk akkurat det som skulle til.

- Nå er jeg helt fin. Uten at jeg har gjort noe spesielt, forteller han.

Får fortsatt behandling
Kiropraktor Ulf Åsheim spiller imidlertid i fortsatt en nøkkelrolle i forhold til å holde Hjelmesets reisverk opplåst.

- Jeg får jevnlig behandling. Nå i sesongen blir det flere ganger i uka. Så lenge jeg lytter til signalene fra kroppen og får løst opp når det er nødvendig, er ikke dette noe problem. Det plager meg ikke i det hele tatt, fastslår han.

Dermed kan mannen med seks verdenscupseirer og fire individuelle bronsemedaljer fra VM og OL konsentrere seg om å gå fort på ski. Søndag går han nasjonalt renn på Sjusjøen, og tre dager senere går han for en pallplass når verdenscupen fortsetter med 15 km klassisk i Cogne.

Kort og langt i VM
Men det er selvfølgelig VM i Sapporo i februar som er det store målet.

- Jeg har lyst til å gå både sprinten i femmila, og gjerne en stafettetappe, sier Hjelmeset – som var den eneste av de norske løperne som leverte et toppløp under stafettfiaskoen i Torino-OL.

Bursdagen tilbringer han på Gålå.

- Det er helt eventyrlig her oppe. Det er til og med snø på trærne. Helt rått! Man får ikke bedre skiforhold enn det vi har her nå.

Pølsefest
- Hvordan skal dagen feires?

- Det blir å kjøpe inn et par kasser pils og se hvor fort jeg klarer å drikke opp, fleiper Hjelmset – som er landslagets moroklump

- Neida, det blir nok helt rolig. Jeg sparer feiringen til jeg kommer hjem fredag. Da blir det pølsefest med ungene, fastslår Odd-Bjørn Hjelmeset.

PS. Sprinten i Kuusamo 25. november var, ifølge Odd-Bjørn Hjelmeset, hans verdenscupstart nummer 100. Han ble nummer to, bak Jens Arne Svartedal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere