*Nettavisen* Sport.

Hjelmeset til hjertespesialist

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Odd-Bjørn Hjelmeset ble testet etter unormal hjerterytme under Birkebeinerrennet.

27.03.10 11:44

38-åringen stilte til start under Birkebeinerrennet forrige uke, men måtte gi seg allerede etter tre kilometer. Da begynte hjertet plutselig å banke fryktelig fort, og han tok ingen sjanser.

Denne uka har han derfor besøkt en hjertespesialist.

- Jeg er veldig lite bekymret over dette, men går ikke femmila lørdag på grunn av at jeg mangler svar på en prøve hos Rikshospitalet. For fem år siden opplevde jeg det samme under en sykkeltur, og sånne ting kan ramme toppidrettsutøvere, sier Hjelmeset i en pressemelding via Skiforbundet.

Spesialisten fant ingen feil, men Hjelmeset dropper uansett helgas femmil på Tolga.

Han tror den unormale hjerterytmen kan ha kommet siden han ikke varmet opp godt nok. Samtidig var det høyt tempo allerede fra start av i eliteklassen av Birkebeinerrittet.

Kona stod bak
Til Nettavisen sier Hjelmeset at han egentlig ikke har vært urolig den siste uka

- Nei, jeg har ikke vært det, altså. Jeg vet jo at det er mange idrettsutøvere som har vært borti dette, men min kjære kone ba meg om å sjekke dette i stedet for å bare la det gå forbi, sier han.

- Men de fant absolutt ingenting. Det eneste som gjenstår er én prøve. Den måtte sjekkes litt grundigere, og derfor ville ikke legene at jeg skulle gå i helga. Sånn at de i alle fall ikke gjorde noe galt, legger han til.

- Men 15 kilometeren under ski-VM i Kollen neste år er du klar til?

- Ja, ja, ja. Som en kule.

Som normalt
- Jeg leste jo også i en avis før Birkebeineren at et urytmisk hjerte er en av de vanligste tingene for en birkebeiner i min alder og oppover. Hjertelegen sa det samme, at en idrettsutøver veldig ofte har et urytmisk hjerte. Man kan springe alt man kan, så er hjertet rolig, men når man løper rolig, så kan hjertet banke fort.

- Men jeg må bare beklage overfor arrangøren på Tolga og meg selv. Jeg hadde lyst til å kjempe om medalje der. Femmil klassisk er noe av det artigste jeg vet, men nå får jeg altså ikke lov til å gå.

Veteranen står med gull og bronse fra ski-VM tidligere, og har også vunnet sølv og bronse i OL. Hjelmeset står også med åtte seirer og totalt 18 pallplasser i verdenscupen.

Han satser nå videre mot 15 kilometeren i Holmenkollen-VM neste år.

Les mer om det her:
- Hadde lyst til å legge opp

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.