*Nettavisen* Sport.

Hjelmeset tror ikke Northug vinner Touren

Oslo (NTB): Den tidligere langrennsløperen Odd-Bjørn Hjelmeset har ikke troen på at Petter Northug vinner Tour de Ski. Han tror Lukas Bauer og Dario Cologna blir for sterke.

- Jeg tror både Lukas Bauer og Dario Cologna blir for sterke for Petter. Det blir selvsagt spennende å se, men jeg tror ikke de innlagte spurtene er noen fordel for Northug, sier Hjelmeset til VG Nett.

Likevel er det ikke til å komme fra at Northug er kjempefavoritt til å gå til topps i Touren som starter 29. desember. På kvinnesiden er det knapt noen som tror at det er mulig å slå Bjørgen, og også Hjelmeset har stor tro på Bjørgen-seier.

Selv om Hjelmeset sier han er skeptisk til om Northug klarer å vinne Touren, sier han til VG Nett at han har tro på norsk opptur.

- Jeg har stor tro på de norske. På kvinnesiden har vi ikke bare Marit, men i tillegg Therese Johaug, og Vibeke Skofterud som har gjort det veldig bra i år. Så jeg er ikke redd for at de ikke leverer.

- På herresiden kan både Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby vinne enkeltløp, i tillegg blir det spennende å se hva Niklas Byrhaug får til. Sjur Røthe kan gå veldig gode løp, også har vi Petter Northug da, sier Hjelmeset. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.