Har du ikke søkt på jobben som norsk herrelandslagstrener i langrenn nå, er du for sent ute. Men blant dem som er på lista, er Roar Hjelmeset.

- Ja, jeg er en joker, sier Hjelmeset til VG.

Mange har nevnt storebror Odd-Bjørn Hjelmeset som en mulig landslagstrener.

Lillebror aktuell
Men reelt sett har nok lillebror Roar (33) hele tiden vært en mer aktuell erstatter for Morten Aa Djupvik. Han har vært trener i skiforbundet i flere år allerede, og er per i dag trener for rekruttlandslaget.

- Jeg er fornøyd med jobben jeg har i dag, og så får andre vurdere om jeg er klar for andre og større oppgaver, sier Hjelmeset til VG.

Thomas Alsgaard var den første som sa seg uaktuell til den ledige landslagstrenerjobben. Arild Monsen forsvant som kandidat da han signerte ny kontrakt i Sverige.

I dialog med Aukland
Fredrik Aukland har vært i dialog med langrennssjef Åge Skinstad, men treneren til Dario Cologna sier mest sannsynlig nei hvis han blir tilbudt jobben. Han skal etter det Nettavisen erfarer heller ikke være noe klart førstevalg blant flertallet av landslagsløperne.

Dermed kan Roar Hjelmeset seile opp som nettopp en joker. Da han fikk jobben som juniorlandslagstrener, var det mange kritiske røster rundt om i Ski-Norge. Men juniorløperne har levert, og Hjelmeset har også hatt en heldig hånd med U23-laget.

En annen kandidat som fortsatt kan være aktuell, er Torgeir Bjørn – NRK-eksperten som også er landslagstrener i skiskyting.

Tor Arne Hetland har også vært nevnt i forbindelse med jobben, men er neppe aktuell. Derimot kan han trolig være aktuell som ny sprinttrener for de norske jentene, hvis han skulle være interessert i den jobben.

HTML EMBED