*Nettavisen* Sport.

Hjelmeset vil kopiere Bauer

Foto: AFP/Scanpix

Odd-Bjørn Hjelmeset (36) skal studere verdens beste skiløper.

02.03.08 14:34

LAHTI (Nettavisen): Søndag ble Hjelmeset beste norske med femteplass på 15 kilometer klassisk i Lahti. Lukas Bauer vant, tyske Rene Rommerfeldt ble nummer to og kasakhstanske Sergej Tsjerepanov nummer tre.

Hjelmeset var 33 sekunder bak Bauer (30). Det er mye.

Mye å lære
- Bauer er rå! Han går fryktelig fort. Det har han gjort i hele år. Men jeg har slått ham før og skal slå ham igjen, sier Hjelmeset til Nettavisen.

Langrennsveteranen gikk bak verdenscuplederen i Falun sist helg. Da fikk Hjelmeset studert 30-åringen på nært hold.

- Det var interessant. Han er ekstrem flink i motbakker. Der er han best av alle. Han glir på skiene. Det er ingen tvil om at vi har noe å lære på dette området. Vi har han på film og kommer til å se nærmere på dette etter sesongen, sier Hjelmeset.

Knallhard jobbing
Om løpet sier Hjelmeset:

- Pallen var innen rekkevidde, men jeg manglet det siste giret i motbakkene. Det positive er at jeg hele tiden er inne blant de beste i klassisk. Det har jeg vært i hele år, sier Odd-Bjørn, som går onsdagens sprint i Drammen.

Sportssjef Åge Skinstad sier følgende:

- Vi er ikke skuffet, men det er klart at man gjerne skulle sett at vi er på pallen. Samtidig har vi noe på gang frem mot neste års VM. Vi skal jobbe hardt fremover.

Andre norske plasseringer: Tord Asle Gjerdalen (8), Jens Arne Svartedal (10), Simen Østensen (13), Petter Northug (15), Eldar Rønning (17), Tor Arne Hetland (23), John Anders Gaustad (33), Hans Petter Lykkja (64).

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag