Gå til sidens hovedinnhold

- Hjelp Kristian

Glenn Solberg ønsker å se Kristian Kjelling mer integrert i det norske angrepsspillet.

Meningene har vært mange om Kristian Kjelling etter at Norge forsvant ut av VM, før mesterskapet i realiteten startet.

Norges beste spiller
Portland San Antonio-spilleren er udiskutabelt Norges beste håndballspiller, men landslaget har likevel fungert best når han har sittet på benken.

- Han må gjøre det mye enklere og ikke bruke så mye plass, var formaningen fra Gunnar Pettersen til Kjelling før VM startet.

Og etter å ha gjort som sjefen sa mot Angola, falt Kjelling tilbake til gamle synder mot Ungarn.

På benken
Det førte til at Pettersen plasserte Kjelling på benken mot Danmark, som igjen resulterte til at det norske angrepsspillet fungerte bedre enn på lenge.

- Det hjelper ikke å ha en spiller som scorer 1000 mål. Da er det bedre å ha et lag hvor alle scorer et par-tre mål hver. Det er mye vanskeligere å stoppe. Det er rimelig enkelt å stoppe et lag hvor det er en spiller som skal gjøre alt, sier tidligere landslagskaptein Glenn Solberg til Nettavisen.

Solberg var selv med da Kjelling holdt show mot Serbia og Montenegro og Tyskland i Tunisia for to år siden. Den gangen var Solberg en av dem som ba om å få en endring foran skjebnekampen mot Egypt.

40 avslutninger på to kamper
Kjelling hadde 40 avslutninger på kampene mot Serbia og Montenegro og Tyskland, som endte med ettmålstap og uavgjort. Etter at det ble lagt opp til mer kollektivt spill, vant man i tur og orden over Egypt, Kroatia og Sverige. På disse tre kampene hadde Kjelling 21 avslutninger til sammen - like mange som han hadde mot Serbia og Montenegro alene.

- Når du spiller mot de beste lagene så nytter det ikke at alle skal inn og finte, og prøve seg en og en, mener Solberg.

Flere internasjonale håndballpersonligheter synes det er rart at Norge ikke klarer å integrere en av verdens beste håndballspillere i spillet sitt. Solberg tror at det er mulig.

- Jeg oppfatter Kristian som en god håndballspiller, og jeg er overbevist om at han kan integreres i et kollektivt spill, mener Drammen-spilleren.

- Ulike kvaliteter
Solberg er tilhenger av et kollektivt angrepsspill, hvor det er rom for individualister.

- I et lag er det mange ulike kvaliteter. For å få ut dette må vi sette hverandre i best mulig posisjon. Det er viktig å sette Kristian i posisjon til å bruke skuddet sitt, som er i verdensklasse. Han må ikke prøve å gå av tre spillere for å skyte selv. Vi må hjelpe ham slik at han slipper å skyte over motstandernes største forsvarsspillere, forklarer han.

Nå har Gunnar Pettersen ett år på seg til å finne frem til angrepsformasjoner som kan få frem det beste i Kristian Kjelling - Noe som er bedre enn de fleste i verden.

I kveld spiller Norge mot Egypt i den første kampen i President's Cup.

Se kampen direkte på TV 2 Sumo fra klokken 18.00

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen