Gå til sidens hovedinnhold

Hjelperytter vant yndlingsrittet sitt

Alle satt og så på Joaquin Rodriguez, så angrep kompisen.

Den første gangen Daniel Moreno menget seg med verdenseliten var på den siste fjelletappen av Spania rundt i 2007.

Kledt i den herlige røde Relax-drakten var han sammen med Samuel Sanchez, Carlos Sastre og Denis Mensjov den sterkeste rytteren opp til Alto de Abantos. Han var sågar så sterk at han presset Sanchez hele veien inn i kampen om etappeseieren.

Sammenlagt endte han på tolvteplass, og året etter var han på plass i Caisse d’Erpagne.

Her ble det en ny tolvteplass i hjemlandets store tour, før han ble nummer elleve i 2009.

Tok sin største seier onsdag
Veien har vært lang for Moreno siden dagene som kaptein på det lille Relax-laget, men de siste par årene har han virkelig etablert seg i verdenstoppen.

Som oftest er han Joaquin Rodriguez’ luksushjelper, men på veien blir det mange fine resultater.

Det ble også tilfellet i Fleche Wallonne. Rodriguez veltet i Amstel Gold Race på søndag, og selv om han var med i finalen onsdag, var han aldri i nærheten av å kunne vinne.

- Jeg er veldig glad for denne seieren, sier Moreno.

- Fleche Wallonne er yndlingsrittet mitt, både på grunn av viktigheten og at løypa passer meg godt. Spesielt den siste stigningen. Det har vært drømmen min å vinne her, og endelig klarte jeg det. Purito (Joaquin Rodriguez) var ikke i toppform på grunn av velten i Amstel Gold Race og vi snakket om å kjøre et parallellritt til slutten. Jeg visste jeg var i god form. Joaquin forutså faktisk at jeg kom til å vinne i dag, sier han i en pressemelding.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fortsetter som hjelperytter
I 2010 hadde Moreno et relativt mislykket oppholdt i belgiske Omega Pharma, før han i 2011 var på plass i Katjusja, med Joaquin Rodriguez som kaptein.

På veien har det blitt en rekke fine resultater og i 2012 ble han også nummer fem sammenlagt i Spania rundt.

Etter seieren i Fleche Wallonne skulle man kanskje tro at Moreno vil ha en mer sentral rolle i laget, men det er ikke tilfelle.

- Jeg tror ikke denne seieren kommer til å forandre statusen min som rytter. Jeg har allerede tatt prestisjefylte seirer i Criterium du Dauphine og Spania rundt. Jeg blir bedre og bedre for hvert år og det beviser resultatene mine. Men det er greit som det er nå. Jeg er glad for å hjelpe Rodriguez og jeg kan ikke stå imot presset som han har.

Kaptein i Sveits
Søndag venter Liege-Bastogne-Liege for Moreno og Rodriguez, før førstnevnte skal sykle Tour de Romandiet i Sveits. Da blir han kaptein.

- Jeg får sjansen som kaptein i Tour de Romandie, men i Tour de France og Spania rundt er jeg glad for å hjelpe han i sammendraget. Jeg skal bare ta sjansene jeg får, akkurat som i dag, avslutter Moreno.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken