STAVANGER (Nettavisen): Kjetil Strand og Ole Erevik har begge vokst opp i Stavanger og har hatt Stavanger Idrettshall som sin hjemmebane fra de begynte å spille håndball.

- Jeg har spilt i denne hallen siden jeg var en liten drittunge, så det er klart jeg får en ekstra trygghet av å spille der. Det blir utrolig gøy å spille i Stavanger, sier Erevik til Nettavisen.

Scoringsrekord
Strand har ikke hatt noe stort EM til nå. Men han håper trenden vil snu når han vender tilbake til det som var hjemmebanen i 2002/2003-sesongen. Da satte han scoringsrekord i eliteserien med utrolige 281 mål.

- Jeg har scoret et par mål der. Men det er først og fremst trygghetsfølelsen jeg får når jeg kommer inn der som er spesiell, forklarer han.

At Strand foreløpig ikke har kommet i gang i mesterskapet tar Gunnar Pettersen med stor ro.

- Jeg er ikke bekymret over det i det hele tatt. Motstanderne har spilt offensivt, og da er det ikke så lett for ham å komme til skudd. Vi har heller ikke spilt systemer som gir ham spesielt gode betingelser, sier han om mannen som har scoringsrekorden i en EM-kamp. Strand scoret 19 mål mot Island for to år siden.

Tror på Strand
Landslagssjefen tror imidlertid det kan snu for siddisen i kveld.

- Polen passer ham mye bedre enn motstanderne vi har møtt til nå. Hvis vi legger opp til et spill som gir ham best mulig betingelser, så lager han mål. Det er jeg helt sikker på, mener Pettersen.

Erevik har gjort det godt de gangene han har fått sjansen på landslaget på hjemmebane.

- Jeg tror jeg har vært på banen i to landskamper her i Stavanger, mot Russland og mot Portugal, og begge gangene har det gått bra, forteller Magdeburg-målvakten.

Nå håper han på en ny mulighet til å vise hva han duger til foran sine bysbarn.

- Hvis Steinar starter, så spørs det om jeg slipper til. Men hvis jeg får muligheten skal jeg gjøre mitt beste, sier han.

Klikk her for flere håndballnyheter
Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.