Hjemmelagene spilles i ishockey

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Vi tror Sparta tar første stikk i hockeyfinalen. Sjekk torsdagens oddstips.

Om det var et magert utvalg på Langoddsen onsdag, er det ikke mye bedre torsdag. Og det er bare å glede seg til at klubbfotballen begynner å rulle igjen på fredag, det er ikke mye moro å være oddsspiller når utvalget er så magert.

Torsdagens langoddsprogram består nesten utelukkende av ishockey og det er i det minste noen av de beste lagene som er i aksjon i Norge, Sverige og Finland.

I Norge starter finalen mellom Sparta og Stavanger der det spilles best av sju kamper. Det er ingen tvil at at hjemmelaget har fått en forholdsvis grei vei til finalen. Rosenborg ble som ventet slått 4-0 i kamper i kvartfinalen, mens Lillehammer ble slått 4-1 i kamper. Og bortsett fra en solformørkelse for sarpingene i det første bortemøtet på Lillehammer (tap 0-5) har altså Sparta vunnet åtte av sine ni sluttspillkamper til nå.

Stavanger slo Frisk 4-1 i kamper i sin kvartfinale, og bortsett fra et merkverdig 2-6 tap i den første bortekampen mot Frisk hadde Stavanger veldig god kontroll på det avansementet. I semifinalen ble Lørenskog slått 4-2 i kamper, en av seirene til Lørenskog kom i Stavanger og en på Lørenskog.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Det har neppe noe å si at Stavanger brukte elleve kamper på vei til finalerunden, mens hjemmelaget Sparte brukte ni kamper.

Lagene har møtt hverandre fem ganger med følgende utfall:
5/10-2010: Sparta - Stavanger: 4-0
4/11-2010: Stavanger - Sparta: 4-5 (etter forlengning)
9/12-2010: Sparta - Stavanger: 7-3
15/1-2010: Stavanger - Sparta: 1-2
19/2-2010: Sparta - Stavanger: 3-1

Sparta har altså vunnet alle fem innbyrdes oppgjørene, riktignok ett av dem etter forlengning, men hjemme i Sparta har det blitt tre komfortable seire.

Vi har svært god tro på at Sparta vinner første kamp torsdag, og selv om 1,70 ikke er veldig sprek hjemmeodds synes vi det er verd å prøve. Kampen kan spilles som singel, men vi velger å kombinere med første semifinalekamp mellom JYP Jyväskylä og Blues Espoo i det finske sluttspillet.

JYP brukte kun fire kamper på å eliminere Ilves fra sin kvartfinale, er vinner av grunnserien tre år på rad og det beste finske laget. Blues Espoo ble nummer åtte i grunnspillet, og kom seg til sluttspillet gjennom kvalik. Overrasket mange ved å slå ut antatt sterkere Ässat 4-2 i kvartfinalen.

JYP Jyväskylä og Blues Espoo møtte hverandre fem ganger i grunnserien der samtlige kamper ble vunnet av seriemesteren med solide 17-3 i samlet målforskjell.

Vi kan ikke se noen grunn at Finlands beste lag roter seg vekk i det første oppgjøret på hjemmeis, og selv om oddsen er deretter med 1,55 for hjemmeseier, ser dette veldig greit ut. Vi kombinerer således Sparta med Jyp og setter 100 kroner på denne dobbelen til en samlet odds på 2,63

Spilleforslag torsdag:
Kamp 83 JYP Jyväskylä - Blues Espoo 1,55 4,20 3,40
Kamp 87 Sparta Sarpsborg - Stavanger 1,70 4,05 2,95
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.