Hjemmemagi med Djurdjic

JUBEL: Nikola Djurdjic og Haugesund slet mot Lillestrøm, men kunne glede seg over en ny hjemmekamp uten tap.

JUBEL: Nikola Djurdjic og Haugesund slet mot Lillestrøm, men kunne glede seg over en ny hjemmekamp uten tap. Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix

To ganger ledet Lillestrøm, men Nikola Djurdjic og Haugesund nekter å la seg slå.

21.09.10 09:55

HAUGESUND-LILLESTRØM 3-3: Haugesund måtte slite mot Lillestrøm, men takket være et sent utligningsmål av Are Tronseth er fortsatt laget ubeseiret hjemme. Det skal også Nikola Djurdjic ha mye av æren for. Spissen var et konstant uromoment, og Haugesund-spilleren noterte seg også for to nettkjenninger.

Spesielt det første målet var vakkert. Etter ledermålet til Arild Sundgot fant Joakim Våge Nilsen med et innlegg, og Djurdjic stusset ballen i mål på vakkert vis.

- Jeg pratet med Joakim før kampen om at det var på tide at han assisterte meg til noen mål, sa Haugesund-spissen til TV2 etter kampen.

- Burde scoret før
Minuttet etterpå fikk Djurdjic nok en stor sjanse, men Lillestrøm-keeper Stefán Logi Magnússon avverget sjansen.

Kun to minutter var gått av 2. omgang da Djurdjic nok en gang tegnet seg på scoringslista. Thomas Sørum kom alene med Magnusson, men valgte uegoistisk å spille ballen videre til sin spissmakker. Han fikk en enkel oppgave med å sette ballen i nettmaskene.

- Jeg er fornøyd med målene. Jeg hadde mange sjanser i denne kampen, og jeg burde vel egentlig scoret før. Da kunne også kampen vært annerledes, sa Djurdjic.

Mange farligheter
Allerede etter tre minutter satte Djurdjic standarden. Han kom fri i god posisjon, men avsluttet rett på Magnússon.

Etter 18 minutter fikk Lillestrøm sin første store sjanse. Erling Knudtzon slo inn fra høyre, og foran mål sto Khaled Mouelhi helt alene. Dessverre for gjestene bredsidet han ballen rett utenfor stolpen. Tre minutter senere driblet Edwin Eziyodawe seg inn fra kanten og fyrte av, men ballen duppet like over tverrliggeren til Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen.

Etter 23 minutter kom Arild Sundgot høyest på en LSK-dødball, men nok en gang strøk ballen stolpen.

Storscorer på rett plass
Etter en halvtime kom Djurdjic alene med keeper, men ble taklet av Frode Kippe i skuddøyeblikket. Hjemmefansen ropte på straffe, men dommer Svein Erik Edvartsen lot spillet gå videre.

38 minutter var gått da Arild Sundgot pirket inn Lillestrøms ledermål.

- Jeg bare prøvde å komme meg fram, og jeg klarte å få foten på den, sa Sundgot til TV2 etter kampen.

Så scoret Djurdjic to ganger, men LSK slo tilbake ved Khaled Mouelhi etter 54 minutter da tunisieren bredsidet inn utligningsmålet på vakkert vis fra utsiden av 16-meteren.

Kraftstopper med kraftskudd
63 minutter var gått da Frode Kippe viste at han har kraft i støvelen. Fra fin frisparkposisjon knallet den kompromissløse stopperen til, og ballen føk inn bak Per Morten Kristiansen.

- Keeperen så nok ikke utgangen, men det var artig å score, sa Kippe.

Like etterpå var gjestene farlig frampå igjen, men målscorer Sundgot nådde ikke helt frem med foten.

Haugesund nektet å gå på sitt første tap på eget gress, og etter 72 minutter hindret Are Tronseth nederlag. Midtstopperen fikk etter hvert ballen etter et hjørnespark, og fra 10 meter banket Tronseth ballen i mål.

Eirik Mæland kunne blitt Haugesund-helt på tampen av kampen, men fra åtte meters hold maktet ikke unggutten å sette ballen i mål i det 83. spilleminutt.

Haugesund hadde kampens siste farligheter, uten at hjemmelaget klarte å avgjøre kampen til sin fordel.

- Lillestrøm er et tøft og godt lag med gode individuelle spillere. Det ble så tøft som jeg regnet med, så jeg er godt fornøyd med at vi beholdt hjemmestatistikken, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug til TV2.

PS! Etter kampen ble det også kjent at storscorer Thomas Sørum har skrevet under en ny kontrakt med Haugesund. I utgangspunktet hadde spissen en kontrakt ut 2011-sesongen, men den er nå forlenget med to år.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag