Gå til sidens hovedinnhold

Hjemmeseier i Prix de Belgique

Nouba du Saptel sørget for at det ble hjemmeseier i Prix de Belgique på Vincennes søndag.

Det siste av de fire såkalte B-løpene, Prix de Belgique, ble kjørt på Vincennes søndag ettermiddag. Dette er det siste oppkjøringsløpet før Prix d'Amerique går av stabelen om fjorten dager.
Seieren gikk til Nouba du Saptel, som også vant Prix de Bourbonnais for en drøy måned siden. I sulkyen satt hestens trener Pascal André Geslin. Vinnertiden ble 1.14.3. Løpet gikk som vanlig over 2850 meter med voltestart, og førstepremien var 50.000 euro.

Nouba du Saptel lå lenge i femte utvendig, inntil han ble lagt i angrep inn i siste sving. En god spurt ga en knepen, men sikker seier, og han innfridde dermed favorittstemplet. Annen gikk til Exploit Caf, som kun var knepent slått etter et løp i lederryggen. Niky ble tredje en snau lengde bak vinneren.
På de neste plassene fulgte Lontzac, Nana du Boisnant og Algiers Hall.

Svensk nedtur
Det var stilt store forventinger til Going Kronos i dette løpet. Da Lutfi Kolgjini slapp til Going Kronos i varmingen så hesten lysende ut, og det gikk et sus gjennom publikum. Going Kronos fikk en fin start, og var i tet etter 600 meter. Tempoet var 1.15.6 de første 1350 meterne, og Kolgjini fikk kjøre i forholdsvis moderat tempo.

Tidlig på oppløpet var Going Kronos slått, og han ga seg endel og måtte nøye seg med en syvendepremie på 1.14.6.
- Noe er galt. Antagelig er det halsen som spøker, sa Lutfi Kolgjini etter løpet.
Dermed er det uvisst hva som blir planene videre for Going Kronos. Han skal til veterinærsjekk mandag morgen.

Prepareløp
I Frankrike blir endel av disse løpene brukt som såkalte prepareløp. Hestene blir gitt rolige løp i køen som oppbygging foran Prix d'Amerique. Kool du Caux, Meaulnes du Corta og Kesaco Phedo var av de som fikk ganske rolige løp denne gangen.
Jørgen Westholm ga også Super Light et rolig løp innvendig i køen. Hesten så fin ut, og passert mål med krefter igjen. Opal Viking fikk også et løp i baktroppen. Han hadde ikke noe å sette inn til slutt, men fikk det ene sulkyhjulet punktert i første sving.