RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjemmeyndling savner ikke Tour de France-rytterne

Foto: Espen J. Lee (procycling.no)
Sist oppdatert:
Arctic Race-klare August Jensen tror rittet blir knalltøft uansett.

Når Arctic Race of Norway rulles i gang torsdag er det med Bodø-gutt August Jensen på startstreken.

Den 21 år gamle rytteren fra Øster Hus-Ridley er sammen med sine fem lagkamerater svært sultne på å vise seg fram når et storstilt og TV-sendt ritt arrangeres på nordnorsk jord.

- Vi stiller med seks sterke ryttere som har gjort en bra innsats i Frankrike nylig. Målet er å vise oss fram mest mulig, være offensive og håpe å gjøre noen gode resultat i spurtene, sier Jensen til procycling.no dagen før den store starten.

Første etappe er kanskje den meste krevende og har både start og målgang i hjembyen hans, Bodø. Men etappene er ikke hardere enn at de fleste kan bli avgjort i en massespuert, tror Jensen.

Les også: Disse sykler Arctic Race of Norway

Der vil Øster Hus prøve å hevde seg med Filip Eidsheim og Kristian Dyrnes, men Jensen lover også offensive takter fra de andre på laget, som blant andre inkluderer Sven Erik Bystrøm.

- Etappene er for det meste ganske flate. Kristian Dyrnes og Filip Eidsheim er de to som kan spurte for oss . Så blir det litt avhengig av dagsformen hvem av de vi kjører for. Vi andre får prøve å få til noe før spurtene eller hjelpe dem best mulig.

- Det blir sikkert moro for deg å kjøre på ’egne veier’?

- Det blir absolutt moro å være med på det første proffrittet i Nord-Norge. Første etappe i Bodø er helt på hjemmebane for min del, så der hadde det vært gøy å komme i et brudd eller angripe mot slutten, forteller Jensen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KOMMER OGSÅ: Sven Erik Bystrøm og Fredrik Strand Galta kjører også for Øster Hus-Rydley under Arctic Race i helgen.
KOMMER OGSÅ: Sven Erik Bystrøm og Fredrik Strand Galta kjører også for Øster Hus-Rydley under Arctic Race i helgen.

Trives med Stavanger-laget
Etter at han kapret NM-gull i U23-klassen i Bergen sist sesong har Jensen funnet seg til rettet på det Stavanger-baserte Øster Hus-laget. Der har han også innledet et treningssamarbeid med Stein Ørn, bedre kjent som stefaren og treneren til Alexander Kristoff.

- Det har vært et bra år så langt. Øster Hus er et morsomt lag med et godt rittprogram, og jeg føler jeg har bidratt bra for laget også.

Les også: Hushovd: - VM er ikke noe mål for meg

- Jeg har et veldig bra samarbeid med Stein Ørn. Han vet hva han holder på med. Han har generelt mye peiling på kropp og er ressurssterk person. Han har alle egenskapene som skal til for å være en god trener, skryter Jensen.

- De unge er sultne
Arctic Race støttes av A.S.O, arrangøren bak Tour de France. På forhånd var det derfor ventet at en rekke store sykkelnavn ville ta turen til Nord-Norge.

Selv om ProTour-lag som Argos-Shimano, Belkin Pro Cycling, BMC Racing, Katjusja og Vacansoleil-DCM stiller til start, har de ikke med seg sine mest prominente ryttere. Lars Petter Nordhaug og Thor Hushovd stiller imidlertid for sine respektive lag.

Alexander Kristoff er derimot syk og bestemte tirsdag å holde seg hjemme i Stavanger.

Les også: Kristoff fikk påvist lungebetennelse

Mangelen på store stjerner bekymrer imidlertid ikke Jensen, som tror at de unge rytterne er sultne og kan gjøre rittet svært underholdende.

- Det hadde kanskje vært bedre for rittet med de største navnene fra Tour de France på plass, men samtidig kommer det en del sultne ryttere. En Tour de France-rytter tar det gjerne litt mer piano i slike ritt. Hvert lag har bare seks ryttere og rittet blir helt sikkert vanskeligere å styre i forhold til Glava Tour. De unge er sultne og vil sikkert gjøre rittet hardt, resonerer Jensen.

På sin egen hjemmebane håper nok Jensen å være en av dem som underholder mest.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere