BRANN - STRØMSGODSET 1-1:

Anført av den tilbakevendte bergenseren Petter Strand løftet Brann seg kraftig i andre omgang hjemme mot Strømsgodset søndag kveld. Det holdt likevel ikke mer enn ett poeng for Lars Arne Nilsens antatte medaljekandidater.

En kontroversiell situasjon blir nok spesielt mye diskutert i vestlandsbyen etter poengdelingen på Brann stadion.

Et drøyt kvarter før slutt brukte Strømsgodsets storsignering Yacouba Sylla armen til å styre unna da han feilbergnet en høy ball inn i Godset-feltet.

Straffespark ble det imidlertid ikke. Dommer Trond Ivar Døvle og assistentene hans lot spillet fortsette. Brann-trener Nilsen fikk spørsmål fra Eurosport om hva han mente om situasjonen etterpå.

- Det er ikke hovedpoenget. Men fra benken ser det ut som et veldig klart straffespark, sier Brann-treneren.

- Av og til får vi den med oss, og av og til ikke. Jeg synes det er straffe. Spesielt handsregelen er helt umulig. Det er rein bingo. De kan blåse straffe og de kan la være å blåse. Hvis hånda ute der og de den treffer, så er det straffe. Men han ser det ikke, og det er lov, tilføyer Nilsen.

Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen var klarere i uttalelsene om situasjonen med Sylla.

- Ja, det er hands. Når du ser det på TV der, så er det ikke noe tvil, erkjenner «BP» overfor Eurosport.

Svak start

Foran den nye tribunen på Brann stadion var det et tamt Brann-mannskap som lå under 0-1 til pause. Amahl Pellegrino sørget for det etter en liten piruett, og en kald avslutning i nærmeste hjørne bak burvokter Eirik Holmen Johansen.

Bergenspublikummet fikk se et Brann-mannskap som løftet seg betydelig etter en svak første halvdel.

Bergenseren Petter Strand har ikke spilt i Brann tidligere, men kom hjem til byen for å ikle seg den røde drakta før denne sesongen. Kantspilleren snek seg inn bak Godsets forsvar på en pasning som nok var ment for spissnykommer Veton Berisha.

Sistnevnte var tydelig klar over at han befant seg i offside og viste ingen interesse for å ta imot ballen. Strømsgodsets spillere nølte et lite halvsekund, og det var nok til at Strand fikk forspranget han trengte på Lars-Christopher Vilsvik.

Deretter avsluttet Strand flott over Viljar Myhra. Kantspilleren fra Morvik i bydelen Åsane løftet iskaldt inn 1-1.

- For en måte å presentere seg på for sitt nye hjemmepublikum, sa Skullerud om den tidligere Molde- og Sogndal-spilleren.

Før dette gikk Branns angrepsspill altfor ofte i sakte tempo, og ble relativt enkelt stoppet av gjestene.

Pipekonsert

De røde fra Bergen fikk høre noe piping fra tribunene allerede før baklengsmålet fem minutter før pausen. Da dommer Døvle sendte lagene i garderoben var det liten tvil om hva publikum på Brann stadion syntes om vertenes opptreden.

Pipekonserten var ikke til å ta feil av. Overfor Eurosport kommenterte trener Nilsen at hjemmelaget måtte få opp tempoet i andre omgang, og komme seg inn i det lille bakrommet bak et kompakt Godset-forsvar.

Fredrik Haugen innledet omgangen med å sende en markkryper til side for den høyre stolpen til Viljar Myhra. Veldig farlig ble det dog ikke på det litt slappe skuddet til Haugen.

Noen minutter seinere traff Bismar Acosta bedre fra lengre hold, da han fikk avansere med ballen langt inn på Strømsgodsets halvdel. Myhra var der han skulle og fikk bokset ballen bort fra mål.

Så kom Strands utligning, og derfra fortsatte det med en aldri så liten kanonade mot Godsets sisteskanse. Myhra slo en god Berisha-heading i stolpen, mens flere andre avslutninger fra gode posisjoner suste like utenfor stengene.

Strømsgodset og Herman Stengel kunne ranet til seg alle poengene med en scoring seks minutter på overtid. Men forsøket ble blokkert, mens Nicholas Mickelsson blåste returen over.