Hobber Nilsen dømmer ikke Rosenborg mot Strømsgodset

ANNET OPPDRAG: Ola Hobber Nilsen skal i aksjon i et internasjonalt oppdrag og dømmer følgelig ikke oppgjøret mellom Rosenborg og Strømsgodset 2. påskedag.

ANNET OPPDRAG: Ola Hobber Nilsen skal i aksjon i et internasjonalt oppdrag og dømmer følgelig ikke oppgjøret mellom Rosenborg og Strømsgodset 2. påskedag. Foto: (NTB scanpix)

Ola Hobber Nilsen fikk mye tyn etter Viking mot Brann og dømmer ikke Rosenborg mot Strømsgodset som oppsatt. Han har takket ja til et internasjonalt oppdrag.

Det har stormet rundt Nordstrand-dommeren etter vestlandsderbyet i Stavanger, der Brann hevdet seg snytt for tre straffer. Etter kampen innrømmet Hobber Nilsen at han bommet på to av dem.

33-åringen var opprinnelig satt opp til å dømme Rosenborg og Strømsgodset på Lerkendal 2. påskedag, men er nå tatt av oppdraget. Årsaken er at han skal i aksjon i en internasjonal kamp.

– På grunn av at dette er en høyrisikokamp med stor spenning rundt seg i den nasjonen den spilles, kan jeg ikke si hvilken kamp det er før oppdragsgiver selv slipper dommeroppsettet, sier FIFA-dommeren til VG.

Selv om det har stormet rundt 33-åringen, sier han selv at han fint kunne dømt Rosenborg-kampen.

– Jeg har vært FIFA-dommer siden 2015 og har aldri takket nei til et internasjonalt oppdrag. Denne kampen er intet unntak. Jeg skulle mer enn gjerne dømt Rosenborg – Strømsgodset på Lerkendal og var mer enn klar til å vise at noen feilavgjørelser sist lørdag ikke påvirker meg på annen måte enn at jeg blir en bedre dommer, sier han.

Trygve Kjensli er satt opp som ny hoveddommer på Lerkendal.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.