Hockey-favorittene lekte

Både Sverige og Canada vant like lekende lett som man forventet på forhånd da hockeyturneringen i Torino startet onsdag.

15.02.06 16:50

Sverige vant 7-2 over Kazakhstan etter scoringer av Daniel Tjärnqvist (2), Daniel Alfredsson, Henrik Sedin, Per-Johan Axelsson, Mats Sundin og Daniel Sedin.

- Det er bra å ha denne kampen i beina før vi møter Russland. Da skal vi spille enda bedre, sa lagkaptein Sundin til SVT etter Tre Kronors første kamp i OL.

Kampen mot Russland kommer allerede torsdag.

Vertsnasjonen fikk juling
Også Canada innfridde i sin første kamp. Vertsnasjonen Italia ble slått 7-2. Målene ble scoret av Jarome Iginla (2), Shane Doan, Martin St. Louis, Dany Heatley, Joe Thornton og Brad Richards. Joe Sakic, Todd Bertuzzi og Vincent Lecavalier registrerte to assists hver.

Den første hockeygodbiten i Torino kommer allerede onsdag kveld. Da møtes Russland og Slovakia.

Jokeren i Torino
Slovakia har seks millioner innbyggere - og alle kommer til å følge nøye med på hockeyturneringen i Torino.

Canada og Tsjekkia er de store favorittene, mens Russland og Sverige regnes som outsidere. Men følg nøye med på Slovakia. Det er jokeren.

Det lille og ikke minst unge landet har en håndfull av verdens mest spennende spillere: Pavol Demitra, Marian Hossa, Zdeno Chara, Marian Gaborik, Lubomir Visnovsky og Marek Svatos.

Demitra er klar over hvor mye OL-suksess betyr for Slovakia som nasjon. Når du spiller for Slovakia, sier han, spiller du for alle i hele landet.

- Det bor seks millioner mennesker i vårt land, og seks millioner mennesker kommer til å se kampene våre, sier Pavol Demitra til NHL.com.

Julaften
- Hockey er nummer 1 der. Det er stort. Stort. OL blir som jula for folk hjemme. De har ventet i fire år på OL og hockeyturneringen. Og de får se det beste laget Slovakia har hatt, mener Los Angeles Kings-spilleren.

Han er selv er av de viktigste brikkene i laget. I NHL har han så langt gjort 22 mål og 35 assists på 50 kamper. Med Demitra som senter, Hossa og Gaborik på vingene og Chara og Visnovsky på backplass, kan Slovakia stille med turneringens kanskje beste femmer.

Det er bredden som blir lagets ankepunkt, og derfor er nok skadefraværet til Ladislav Nagy merkbart. Målvaktene er også et stort spørsmålstegn. Hverken Peter Budaj eller Jan Lasak er på nivå med konkurrentenes keepere.

Allerede onsdag får vi en indikasjon på hvor Slovakia står.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.