RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hockey-gutta uten OL-billett

Foto: www.hv71.se
Sist oppdatert:
De norske hockeygutta hadde et lite håp om å kvalifisere seg for OL i Torino. Men da trengte de hjelp av Danmark.

Norge møtte Japan i OL-kvalifiseringen i Zürich søndag. Danmark, Sveits og Japan deltok også i turnerningen. Vinneren av turneringen kvalifiserte seg automatisk til OL.

Japan tok føringen i første periode, og ledet 2-0 allerede etter snaue åtte minutter. I annen periode kom imidlertid de norske gutta tilbake, og med to kjappe mål av Øystein Olsen og Tommy Marthinsen var Norge ajour igjen.

I tredje periode var det duket for Per Åge Skrøder. Han gav Norge føringen da han fikk en assist fra Morten Ask. Men Japan kom tilbake, og utliknet. Snaue to minutter senere fikk Skrøder sjansen på ny og sørget for å bli matchvinner og norsk toppscorer.

Tidligere i turneringen seiret Norge over Danmark, før de gikk de på en smell mot Sveits. Søndag slo de norske gutta Japan 4-3, hvilket betyr at danskene måtte vinne mot Sveits for at Norge skal kvalifisere seg.

Ingen hjelpende hånd
Danmark tapte kampen 2-4 og Norge får ikke reise til OL. Midtveis i kampen utlignet Jesper Damgaard til 2-2 for danskene, men sveitserne dro fra igjen med en scoring mot slutten av andre periode og spikern i kista ti minutter før slutt.

Norge ble nummer to i puljen bak Sveits.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere