RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hockey-sjokk i Bergen

Foto: Morten F. Holm/Scanpix
Sist oppdatert:
Jumbolaget Bergen slo mandag kveld serieleder Trondheim 3-2 i eliterserien i ishockey. - Når du spiller 43 kamper i grunnspillet i eliteserien, må du regne med en blemme av og til, sier TIKs assistentrener Bjørn Anders Dahl.

BERGEN - TRONDHEIM 3-2: Trondheim hadde sjansen til å stikke fra tabelltoer Stjernen med seier over jumbolaget Bergen Flyers mandag. Men etter kampen må serielederne fremdeles konstatere at de har 42 poeng, mens Stjernen på annen plass og Frisk på tredje begge har 40 poeng.

For Bergen sjokkerte trønderne, og slo til med en sterk 3-2-seier i Bergenshallen.

Kent McDonell ga hjemmelaget ledelsen, før Mikko Tamminen sørget for «oppskriftsmessig» balanse i regnskapet for Trondheim.

Men Bergen ga Trondheim to nye sjokk. Etter 39 minutters spill satte John Wikström inn 2-1, og ti minutter før sluttsignalet punkterte Kent McDonell kampen da han satte inn 3-1.

Scoret for sent
Lars Erik Spets satte inn 3-2 for Trondheim i sluttminuttene, men reduseringen kom for sent. Bergen vant 3-2 og slo til med rundens overraskelse i eliteserien.

- Det nytter ikke å vinne ishockeykamper når du starter opphentingen like før slutt. Du må være på topp i 60 minutter, sukker Trondheims assistenttrener Bjørn Anders Dahl til TV 2 Nettavisen etter kampen.

Han var naturlig nok skuffet etter tapet mot tabelljumboen.

- Når vi produserer så mange sjanser, er det utrolig bittert å ikke vinne. Men Bergens keeper gjør en kjempekamp. Vi hadde noen «panser»-sjanser i slutten av kampen, som det er nærmest utrolig vi ikke scorer på, sier treneren.

Toppkamp neste
Nå venter tabelltoer Stjernen i neste kamp. Bjørn Anders Dahl innrømmer oppladningen ikke var ideell.

- Men nå får i sjansen til å reise oss. Jeg regner med en sinnsyk bra ishockey kamp, med fullt trøkk gjennom hele kampen. Det blir et toppoppgjør, og vi skal vinne, sier han.

Bjørn Anders Dahl vet imidlertid hva som må rettes på foran toppkampen mot Stjernen.

- Vi må bli mye bedre i powerplay. På dette nivået nytter det ikke å sløse med sjansene i overtall, mener han.

Ufortjent med Bergen
Med seieren ga Bergen fra seg jumboplassen på tabellen til Comet. Bergen Flyers har nå 15 poeng, mens Comet er ny jumbo med 13 poeng etter 21 kamper. Ifølge Bjørn Anders Dahl er det ufortjent at Bergen-laget har slitt i bunnen denne sesongen.

- Mot oss viste de glimrende spill i perioder. De har et godt lag, og har ikke fortjent å ligge der de ligger. Men årets serie er rekordjevn, og de fleste lagene er jo omtrent nærmest like gode, så alt kan skje i hver eneste kamp, oppsummerer Trondheims assistenttrener.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere