RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hockeybombe i Sverige

AIK vil bryte ut av det svenske seriesystemet og slutte seg til KHL.

Klubbens styre inngikk torsdag en intensjonsavtale med Kontinantal Hockey League (KHL) om at klubben fra sesongen 2010/11 skal være en del av den nystartede ligaen som for øyeblikket består av lag fra flere tidligere sovjetstater.

AIK legger to vesentlige premisser til grunn: Klubben må få tillatelse fra det svenske hockeyforbundet og klubbens medlemmer må stemme fram dette vedtaket.

- Dette betyr at styret gir medlemmene muligheten til å avgjøre AIK Hockeys framtid når det gjelder hvilken liga vi skal spille i. Styrets oppdrag er å skape de beste mulige forutsetninger for at hockeydriften skal utvikles og være lønnsom. Situasjonen med KHL-invitasjonen er unik og reiser en del spørsmål som må bearbeides og analyseres, uttaler klubben i en pressemelding.

KHL består i dag av lag fra Russland, Hviterussland, Kasakhstan og Latvia. HK Vetra fra Litauen har søkt om å få delta fra 2010/11. Patrick Thoresen gjør for tiden stor suksess i Salavat Julajev Ufa.

AIK, som spiller på nest øverste nivå i Sverige, sliter ifølge Aftonbladet med store økonomiske problemer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere